LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#20 新手入黎請先睇頭post 今日洗錢咗未

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
其實要扣返caps錢
正確應該係成套組件1066人仔+g黃軸64粒 64人仔 就係隻keyboard價錢
佢冇收我代砌費
數據同你上到手禁好唔同,打得大力少少,g白會有好重嘅bottom out聲
同埋真係超輕,對我呢啲打字有啲大力嘅人真係唔啱用,好容易會誤觸

砌左個kbd75俾fd子
kbd75真係好抵玩 物超所值 造工對得住呢個價位 仲有得玩燈
gateron yellow個重量真係啱啱好 應該係我試過最啱手感linear 未來繼續用佢或者拆彈弓

kbd75
gateron yellow(lubed with 205g0)
JTK raindrop
同我打算砌個隻好似

想搵隻類似既藍白keycap仲未搵到
overpriced shit
真係想頭不如去r/mechmarket執二手好過
jtk raindrop daily clack仲有得賣
GMK mizu今日gb最後一日
搵緊岩心水既做單個造型keycap
到時用係新砌鍵盤個esc制到
點知又唔小心見到原以來可以自己diy
係 到時搵d 微型figure 放入去就整到想要既野
有無廠出過無線機械鍵盤?
Filco
ching有料
rip offs係咩牌子黎 搵唔多到
rip off姐係翻版貨 clone之類嘅意思
我以為牌子名
其實kbdfans d keycaps買唔買得過
岩岩買左佢套xda 登月 覺得幾得意
係佢自家出定係rip off?
應該係rip off
原身相信係XDA Godspeed
但品質果D O唔OK?
同埋其實我見外國網好多CAPS都限量又剩 好多都好難買到 例如巴打你果套Canvas
係咪好多玩家有時都會買RIP OFF?
XDA就唔係好清楚
因為我無乜認真研究過d實物相

多唔多人買rip off好難講
不過我見都有人買完會影相掉上/mk
其實太豪好多keycap個配色都係「參考」出名既GMK配色
我果套Canvas其實都係上個月先岩岩開完售
你呢家呢個時間入坑其實都叫做岩岩好
因為呢個圈子正響度飛速發展緊
好多好靚既keycap都正準備出世
正呀 之後睇你地推介
睇下有冇得JOIN團
依家有GMK Mizu,仲有一、兩日
唔係今日最後咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞