LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#20 新手入黎請先睇頭post 今日洗錢咗未

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
估到係你啦
大家平時點樣清潔個鍵盤? 你地會唔會用布蓋住個鍵盤嚟防塵?
Pull off the keycaps, and clean the board with something like this

Custom 大把
例:https://www.youtube.com/watch?v=69tfYxDhyyc

Prebuilt 你要搵靜音紅 / 黑
岩岩見到你個post d負評多到呢
有D慘
想問靜音紅定紅+O ring靜D
睇feedback
O-ring效用無咁大,同埋影響個手感
除左staryu係唔係冇其他只係方向制的keyboard?
4%一排過唔太中意,想用返arrow key果個手感
想買不過想要自己焊多過要hot swap
GK64了解一下?
勁多人問我花弄影同普通白光keyboard有咩分別
全部捉撚曬佢地去驗眼
本身已經有隻gh60
因為想試hhkb layout 先買tokyo60
等睇壞 switch
如果去到9key我用返number pad算
我買左個60%冇arrow key,但用唔慣,所以睇下有冇純arrow key
本身以為打機所慣左用WASD會ok,但唔慣要禁住FN key先用到arrow
唔該哂,呢排試下用number pas習唔習慣到,唔得就atartyu
Dz 60 舊嗰隻可以自己焊
做咩,玩osu?
我真係想要arrow key
做野用,而家公司個60%冇arrow key
屋企果個先有
買個65 kit砌就完美解決
屋企用緊啦
但公司果個係fd比我的60
用落幾好的,靜音紅軸,但冇arrow key就係唔順手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞