仁王集中討論區

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
大家唔好再執著喺難唔難易唔易喇
執著喺呢點冇咩意義
出到再難都有勁人覺得易
玩嗰陣樂在其中就得啦
集中喺有咩策略打王,點打過癮啲啦

岩啊 打個機姐 咁辛苦做咩

我覺得佢地好慘
打機打到已經享受唔到隻驚既樂趣
唔識再發掘玩既方法 剩係識話易過beta
辛苦過番工

講真打機打到係咁搵難度唔係唔得,但咁樣追求法好似太超過。 當有新手同老手係同一隻有難度既game,當然係就番啲新手,老手可以俾自己限制難度,下下去到咁難,啲人都玩唔到。你地班友真係想自己單機打無朋友一齊打?
仁王我自己覺得玩既係有風險既連擊,可以好似dmc咁鳩連。但係同時一連錯就大失血。好大風險。

同埋唔好再拎DS/BB/仁王黎比較、三隻都係玩唔同野點比較
仁王你一睇就知佢唔係賣故事,係賣佢果套動作,你睇到team nijia都知道係玩動作啦
上面b巴打搞到我好癈... 話哂我都ds單挑爆機,血源 單抽 科斯勞倫斯

我玩咗四個鐘,都仲係第一關王都未打
仲模緊個 上中下架式點玩
點先可以玩到或轉到華麗斬技

你練定一個架式先之後捉返個節奏
華麗斬技就過左關先啦

我而家打敷次郎係中架再轉下架

打大鬼就上架起手再下架

打人就中架
上面b巴打搞到我好癈... 話哂我都ds單挑爆機,血源 單抽 科斯勞倫斯

我諗你可以用番ds學到既碌碌碌時機
因為仁王你要睇住行氣,玩慣ds可能一時間唔慣。同埋氣絕既情況一出現、你好大可能會俾人會心一擊

因為仁王你要睇住行氣,玩慣ds可能一時間唔慣。同埋氣絕既情況一出現、你好大可能會俾人會心一擊

氣絕既話結果多數得一個就係身亡
執著喺呢點冇咩意義
出到再難都有勁人覺得易
玩嗰陣樂在其中就得啦

我覺得佢地好慘
辛苦過番工

講真打機打到係咁搵難度唔係唔得,但咁樣追求法好似太超過。 當有新手同老手係同一隻有難度既game,當然係就番啲新手,老手可以俾自己限制難度,下下去到咁難,啲人都玩唔到。你地班友真係想自己單機打無朋友一齊打?
仁王我自己覺得玩既係有風險既連擊,可以好似dmc咁鳩連。但係同時一連錯就大失血。好大風險。

仁王你一睇就知佢唔係賣故事,係賣佢果套動作,你睇到team nijia都知道係玩動作啦

乜個故仔真係好差咩
想挑戰難度
可以打 立花+本多
或者打 信長+一個女人
我睇直播見到有得打
執著喺呢點冇咩意義
出到再難都有勁人覺得易
玩嗰陣樂在其中就得啦

我覺得佢地好慘
辛苦過番工

乜個故仔真係好差咩

佢有歷史背景下其實可以寫好少少,轉折位做得差

華麗斬技就過左關先啦

了解清楚上中下架式的意義先
下段耗氣少, 低攻hit數多
中段攻氣hit都中等
上後高攻chur氣少hit
妖怪要break先會有硬直
高防怪咪先break再連技囉
如果係長氣妖怪 (難break), 就下段效益高
break左就上段連1~2set
唔算長氣 (易break) 咪中段, 一邊break一邊打血
低防怪, 空檔上段一set啦

打人就同自己一樣, 識擋, 會紅氣都會回氣
變左係想辦法打到佢紅氣追撃
中段有武技 (i.e. 踢撃) 可以扣對方好多氣

一開始搵一套打得最多dmg的
一套hit數dmg都中規中舉的, 練熟先
之後就會有方向點玩上中下段
想挑戰難度
可以打 立花+本多
或者打 信長+一個女人
我睇直播見到有得打

濃姬?
韓妹又黎料 雷獸死左98次
想挑戰難度
可以打 立花+本多
或者打 信長+一個女人
我睇直播見到有得打

濃姬?

不斷放冰果隻

呢隻都死98次

華麗斬技就過左關先啦

了解清楚上中下架式的意義先
下段耗氣少, 低攻hit數多
中段攻氣hit都中等
上後高攻chur氣少hit
妖怪要break先會有硬直
高防怪咪先break再連技囉
如果係長氣妖怪 (難break), 就下段效益高
break左就上段連1~2set
唔算長氣 (易break) 咪中段, 一邊break一邊打血
低防怪, 空檔上段一set啦

打人就同自己一樣, 識擋, 會紅氣都會回氣
變左係想辦法打到佢紅氣追撃
中段有武技 (i.e. 踢撃) 可以扣對方好多氣

一開始搵一套打得最多dmg的
一套hit數dmg都中規中舉的, 練熟先
之後就會有方向點玩上中下段

就係因為BB的習慣
我一開始極速升左回避殘心先
老吳 PSN : Stephen_ng69
タンーエー PSN : TURN-A_cys105
湯完 PSN:ravenkiller098
瘋神榜 PSN : hinson3927
火木蘭 PSN : makulu00
xxCxx PSN : samuelcheung515
佐助型毒J PSN : likai343
天生一副毒撚相 PSN: hugoxwind
暈搓。試 PSN : Daniel_laww
妖有妖那媽 PSN : ktokevin45
對唔住都係我 PSN : FlyingFINNiceman
Kelolo PSN : Jeffrey2773
人無物 PSN : Ianwaig
一手將心摔下來 PSN:kenKYneth
天啟坦克 PSN: GJ-GAMER_97
西内まりや PSN:joeyan1220
傲氣長存 PSN:austinlam812
我係可憐蟲 PSN:leoy62
陰公小男孩 PSN :TimmyOnion0323
我個一蚊呢? PSN:dsiu1985
HANZO PSN:midnette
伍碌柒 PSN:souphen711
浮士德b PSN:ismeismeisme
夜有所思 PSN:kenchan779
踢波悉尼落雨 PSN:Jeremy_Is_Taken
廢柴叔 PSN:Sushi_283
妹妹愛巨根 PSN:mayomana
創意台台主 PSN:lulok413
超級爆大石 PSN:lacxghost
黑椒雞扒飯 PSN: jimmyw812
人中之龍本命 PSN : leoon789
快樂兒童 PSN : Waterbean91
阪本龍馬 PSN:JJ_Chak
十九的九十 PSN: tomwong13
打飛機唔用手 PSN : HK_KA
最愛食媽媽飯 PSN:bigsinggor
涼屎餅 PSN : fatai5354
J.Crossover PSN:Rova00-
Alex_megos PSN:wongenochwong
表姐夫 PSN:kaigor12
GTRJ PSN : Phigloc
準備走人
今晚返去加曬好友先

呢隻都死98次

鬼咩 佢就咁行去身邊打兩下就電死
老吳 PSN : Stephen_ng69
タンーエー PSN : TURN-A_cys105
湯完 PSN:ravenkiller098
瘋神榜 PSN : hinson3927
火木蘭 PSN : makulu00
xxCxx PSN : samuelcheung515
佐助型毒J PSN : likai343
天生一副毒撚相 PSN: hugoxwind
暈搓。試 PSN : Daniel_laww
妖有妖那媽 PSN : ktokevin45
對唔住都係我 PSN : FlyingFINNiceman
Kelolo PSN : Jeffrey2773
人無物 PSN : Ianwaig
一手將心摔下來 PSN:kenKYneth
天啟坦克 PSN: GJ-GAMER_97
西内まりや PSN:joeyan1220
傲氣長存 PSN:austinlam812
我係可憐蟲 PSN:leoy62
陰公小男孩 PSN :TimmyOnion0323
我個一蚊呢? PSN:dsiu1985
HANZO PSN:midnette
伍碌柒 PSN:souphen711
浮士德b PSN:ismeismeisme
夜有所思 PSN:kenchan779
踢波悉尼落雨 PSN:Jeremy_Is_Taken
廢柴叔 PSN:Sushi_283
妹妹愛巨根 PSN:mayomana
創意台台主 PSN:lulok413
超級爆大石 PSN:lacxghost
黑椒雞扒飯 PSN: jimmyw812
人中之龍本命 PSN : leoon789
快樂兒童 PSN : Waterbean91
阪本龍馬 PSN:JJ_Chak
十九的九十 PSN: tomwong13
打飛機唔用手 PSN : HK_KA
最愛食媽媽飯 PSN:bigsinggor
涼屎餅 PSN : fatai5354
J.Crossover PSN:Rova00-
Alex_megos PSN:wongenochwong
表姐夫 PSN:kaigor12
GTRJ PSN : Phigloc
追緣 PSN:SupassMan
泡菜妹打緊電狗啦 今晚唔知打唔打到假立花呢

電狗我幾場過左
對上隻蝙蝠女唔知點解我打左十幾次
唔知係咪已經取代左鬼武者

留名又喊
如果主打近戰既
最尾3項能力係咪完全唔駛點

留名又喊

佢個樣真係 好好笑
BTW 佢係唔識用九十九定唔想用 好似無見佢用過
如果主打近戰既
最尾3項能力係咪完全唔駛點

忍同咒都有三幾個普通戰鬥相關既常駐skill
靈響中後段會開始有武裝有skill會同靈力scale
而且多數守護靈都要你升靈到咁上下LV先俾齊buff
唔知係咪已經取代左鬼武者

唔會, 鬼武者係賣故事
佢係調返轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞