仁王集中討論區

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
唔係好明個連線
係唔係常世就兩個人都要過左關,萍水就稀人要過左關
唔敢打大火車
咁多人玩雙刀

我覺得都係太刀穩陣
咁多人玩雙刀

我覺得都係太刀穩陣

雙刀識玩 可以不停回氣打 屈到無得郁
服部半藏講得一口流利英語
仲要係心口拎隻貓出嚟

自膠
黑島個支線任“火之車“淆左勁耐
海坊主果度對面有個火唔知點過去點燃,係咪唔點都得

點兩個就夠用,你講對面個火應該係boss門口對住果個? 果個要上樓梯,去到架爛船到跳落去(後面有隻野射箭果到),果頭就係火祭壇。
唔點火會打得好慢,因為海坊同啲史萊姆怕火,你唔用火清左啲史萊姆個變數會大好多,因為隻海坊 啲破壞光線一下秒。點完火打stage1易好多。如果你夠火護符都可以唔點火入去
玩到雷狗執到把雷屬性雙刀
但雷狗唔識打 有無巴打有教學/心德

打雷狗其實有個我自己覺好狗既打法 ,如果你係講緊第三關果隻既話 ,因為無打好多。我 全程都係斬兩刀走。我用既係太刀中段。
一入場你唔好衝去佢到打,佢會放雷打落自己到。

佢向上天叫:有4道雷打落你到,唔洗每下都閃,4下都係跑走就得,跑到第三道雷打完就陣你要差唔多係雷狗旁邊,係佢旁邊斬兩刀,跟住碌走。因為佢有可能跟手打兩巴/360轉,都係好痛既。

前面180度噴雷:佢永遠都係由佢既左邊噴到右邊,所以打果陣都盡量企係佢既右手邊 佢射雷果陣係唔會斷招,你跑到佢隻爪旁邊斬兩刀跟住走就得,因為佢有可能再接360度轉/打兩巴。

佢自己碌走: 都係跑就得。記得佢出呢招唔好追佢打,因為佢碌完跟手會有雷打落佢碌過既地方。

佢衝過黎跟住仆街:落手斬 斬佢老母 佢仆街仲唔斬等幾時斬

打你兩巴:佢第二巴會有小小delay,最好唔好食呢招,因為中左第一巴好大機會打埋你第二巴,如果你中左第二巴佢都會有機率接碌碌碌。加上我反應慢,難避。 所以我都係保持一段距離打,同埋睇下係咪出上邊講既招

我聽人講話會有一招係打雷落自己到,但我未遇過。可能我唔係太長時間近身打。希望有巴打講番呢招點破
打好慢 十二點玩 兩點先打完 船鬼
飛女第一次打一take過
雙刀招居合加真田套裝武技加傷
好易打屈到佢傻
打唔贏第二關隻飛女妖

巴打我用太刀中段打既 我都係斬兩刀兩擊脫離type
打之前裝定麻針,俾人定到會俾佢連,變數大好多,所以一俾人定身就要即刻禁麻針
俾啲小小距離打,俾番2,3個身位,唔好真係貼臉打,可能會反應唔到
地上時:
佢將翼收埋=放麻醉波,佢會叫「woo!哇」 woo完左/右閃就得,但我怕佢會出之後啲技我唔會上去打

佢行過黎=有可能出踢擊/傘擊/放麻醉波,踢擊一定兩下起,有可能追加多下cut down,到時補刀就得。 傘擊好似固定兩下,到時都係補刀。

佢跑過黎=佢鳩轉,轉完會出常世,中左有可能麻醉,呢招我閃唔到,因為難閃 我自己保持2,3個身位就係咁解 所以佢跑過黎果陣㩒擋,擋晒兩下跟手斬兩刀。有時間既話殘心埋搞走個常世去

飛起:
得三招。拉得太遠佢會追你

固定放波先,都係同上面一樣閃法。

跟手會放針,固定射兩次。射完有可能追加多下波

完左上面兩招之後會衝落黎,呢招真係睇你想點打。
想補刀:放完針之後跑去佢前方大遠距離,佢衝既距離好似係固定,到差唔多衝到你身邊閃一閃就可以,跟住補刀。
安全唔想受傷害:企係佢正下方,唔做任何野都唔會有傷害。

Stage2會多招吸血,攬住你跟住吸。但保持2,3個身位佢唔會吸到,除非你向前行啦

希望個打法幫到巴打你,我呢個只係自己打法,應該好多缺點。 祝你早啲破關
覺唔覺血刀塚刷酒盅難出左好多
打左好耐先掉落得4個
唔招稀人的話開唔開網絡係咪都無影響?

基本上係,但都唔會睇到其他人既血刀䃍。打完血刀䃍啲屍狂會掉落部分佢死果陣著緊既裝,可以睇下佢啲裝再決定打唔打既
總有神人巴打係刷到好裝 唔係試下下話
慣左殘心真係打得好順
起碼打快左2倍
隻大百足其實點打,我開左抽風機打斷左佢條尾之後就唔識打落聲

打打下又放毒係咩玩法
有無得重置能力點數

打雷狗其實有個我自己覺好狗既打法 ,如果你係講緊第三關果隻既話 ,因為無打好多。我 全程都係斬兩刀走。我用既係太刀中段。

佢向上天叫:有4道雷打落你到,唔洗每下都閃,4下都係跑走就得,跑到第三道雷打完就陣你要差唔多係雷狗旁邊,係佢旁邊斬兩刀,跟住碌走。因為佢有可能跟手打兩巴/360轉,都係好痛既。

前面180度噴雷:佢永遠都係由佢既左邊噴到右邊,所以打果陣都盡量企係佢既右手邊 佢射雷果陣係唔會斷招,你跑到佢隻爪旁邊斬兩刀跟住走就得,因為佢有可能再接360度轉/打兩巴。

佢自己碌走: 都係跑就得。記得佢出呢招唔好追佢打,因為佢碌完跟手會有雷打落佢碌過既地方。

打你兩巴:佢第二巴會有小小delay,最好唔好食呢招,因為中左第一巴好大機會打埋你第二巴,如果你中左第二巴佢都會有機率接碌碌碌。加上我反應慢,難避。 所以我都係保持一段距離打,同埋睇下係咪出上邊講既招

我聽人講話會有一招係打雷落自己到,但我未遇過。可能我唔係太長時間近身打。希望有巴打講番呢招點破

唔該曬巴打 今日返到去試下先
電影模式有無得轉做動作模式?

撳手掣間塊野,系統
唔用99
打飛祿魔打到成隻mon hun咁
一擊脫離到完場

我都係
刀,兩下中架式,走

講咁多做乜 打唔贏既呢入去亭入面打啦
一開波D場景我以為係Dark Souls
好彩之後D動作有分別,易玩過Dark Souls,因為有99武器

難怪D人話the tower of London 咁猛,原來係咁

唔用99一樣過

佢其實都好似唔覺佢有phase2 一開始佢唔會放毒,你可以同佢玩兜圈,兜到佢想企起身咬你。佢未斷尾果時你打佢啲尾都會扣到佢血,可以兜圈打(跑得快過佢,斬佢條尾一兩刀)

佢企起身得4招

噴毒(中左中毒),噴石(無debuff,但高物傷),噴麻醉(中左會麻醉),用個頭中落你到(閃完會有硬直,可以補幾刀)

到打到一定傷害佢會斷尾,呢個時候佢會硬直,你可以補刀。但佢斷完啲尾會放毒,所以你就爬上去 抽風機果個兜圈位打,隻王會跟住爬上黎,你唔會俾毒毒親,順便可用遠攻射一兩下。一直同佢兜圈打(佢個頭會360度回頭,偷刀果陣睇住)

打到一定傷害佢會番番落去,會有番晒啲尾,呢個時候就開抽風機抽走下面啲毒。再重複頭先講既野,打斷尾>上抽風機果個兜圈位打

呢個打法會慢小小 但我啲仙藥只係用左兩粒,同小小解毒藥 希望幫到你啦

講咁多做乜 打唔贏既呢入去亭入面打啦

未試過 今晚番去睇下人點打先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞