仁王集中討論區

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
決定用力量系玩斧頭
隻大百足其實點打,我開左抽風機打斷左佢條尾之後就唔識打落聲

佢其實都好似唔覺佢有phase2 一開始佢唔會放毒,你可以同佢玩兜圈,兜到佢想企起身咬你。佢未斷尾果時你打佢啲尾都會扣到佢血,可以兜圈打(跑得快過佢,斬佢條尾一兩刀)

佢企起身得4招

噴毒(中左中毒),噴石(無debuff,但高物傷),噴麻醉(中左會麻醉),用個頭中落你到(閃完會有硬直,可以補幾刀)

到打到一定傷害佢會斷尾,呢個時候佢會硬直,你可以補刀。但佢斷完啲尾會放毒,所以你就爬上去 抽風機果個兜圈位打,隻王會跟住爬上黎,你唔會俾毒毒親,順便可用遠攻射一兩下。一直同佢兜圈打(佢個頭會360度回頭,偷刀果陣睇住)

打到一定傷害佢會番番落去,會有番晒啲尾,呢個時候就開抽風機抽走下面啲毒。再重複頭先講既野,打斷尾>上抽風機果個兜圈位打

呢個打法會慢小小 但我啲仙藥只係用左兩粒,同小小解毒藥 希望幫到你啦

唔記得講,斷完尾之後得頭可以打
用雙刀下段屌打第2關隻臭雞
玩到雷狗執到把雷屬性雙刀
但雷狗唔識打 有無巴打有教學/心德

打雷狗其實有個我自己覺好狗既打法 ,如果你係講緊第三關果隻既話 ,因為無打好多。我 全程都係斬兩刀走。我用既係太刀中段。
一入場你唔好衝去佢到打,佢會放雷打落自己到。

佢向上天叫:有4道雷打落你到,唔洗每下都閃,4下都係跑走就得,跑到第三道雷打完就陣你要差唔多係雷狗旁邊,係佢旁邊斬兩刀,跟住碌走。因為佢有可能跟手打兩巴/360轉,都係好痛既。

前面180度噴雷:佢永遠都係由佢既左邊噴到右邊,所以打果陣都盡量企係佢既右手邊 佢射雷果陣係唔會斷招,你跑到佢隻爪旁邊斬兩刀跟住走就得,因為佢有可能再接360度轉/打兩巴。

佢自己碌走: 都係跑就得。記得佢出呢招唔好追佢打,因為佢碌完跟手會有雷打落佢碌過既地方。

佢衝過黎跟住仆街:落手斬 斬佢老母 佢仆街仲唔斬等幾時斬

打你兩巴:佢第二巴會有小小delay,最好唔好食呢招,因為中左第一巴好大機會打埋你第二巴,如果你中左第二巴佢都會有機率接碌碌碌。加上我反應慢,難避。 所以我都係保持一段距離打,同埋睇下係咪出上邊講既招

我聽人講話會有一招係打雷落自己到,但我未遇過。可能我唔係太長時間近身打。希望有巴打講番呢招點破

講咁多做乜 打唔贏既呢入去亭入面打啦

未試過 今晚番去睇下人點打先

一入boss場
行去右上角 果度有個亭 引王打爆申珠
個亭就會入到去 你就可以係入面屈佢
佢放連雷都唔會打到入面 術係打亭頂
你專心閃佢嚇雷同噴毒就打得死

老吳 PSN : Stephen_ng69
タンーエー PSN : TURN-A_cys105
湯完 PSN:ravenkiller098
瘋神榜 PSN : hinson3927
火木蘭 PSN : makulu00
xxCxx PSN : samuelcheung515
佐助型毒J PSN : likai343
天生一副毒撚相 PSN: hugoxwind
暈搓。試 PSN : Daniel_laww
妖有妖那媽 PSN : ktokevin45
對唔住都係我 PSN : FlyingFINNiceman
Kelolo PSN : Jeffrey2773
人無物 PSN : Ianwaig
一手將心摔下來 PSN:kenKYneth
天啟坦克 PSN: GJ-GAMER_97
西内まりや PSN:joeyan1220
傲氣長存 PSN:austinlam812
我係可憐蟲 PSN:leoy62
陰公小男孩 PSN :TimmyOnion0323
我個一蚊呢? PSN:dsiu1985
HANZO PSN:midnette
伍碌柒 PSN:souphen711
浮士德b PSN:ismeismeisme
夜有所思 PSN:kenchan779
踢波悉尼落雨 PSN:Jeremy_Is_Taken
廢柴叔 PSN:Sushi_283
妹妹愛巨根 PSN:mayomana
創意台台主 PSN:lulok413
超級爆大石 PSN:lacxghost
阪本龍馬 PSN:JJ_Chak
人中之龍本命 PSN : leoon789
快樂兒童 PSN : Waterbean91
十九的九十 PSN: tomwong13
打飛機唔用手 PSN : HK_KA

Psn:bigsinggor
決定用力量系玩斧頭

斧幾好用 係個下段位攻擊距離太短
黑椒雞扒飯 PSN: jimmyw812
最愛食媽媽飯 PSN:bigsinggor
有無得重置能力點數

去商店買六道輪迥書
玩到雷狗執到把雷屬性雙刀
但雷狗唔識打 有無巴打有教學/心德

打雷狗其實有個我自己覺好狗既打法 ,如果你係講緊第三關果隻既話 ,因為無打好多。我 全程都係斬兩刀走。我用既係太刀中段。
一入場你唔好衝去佢到打,佢會放雷打落自己到。

佢向上天叫:有4道雷打落你到,唔洗每下都閃,4下都係跑走就得,跑到第三道雷打完就陣你要差唔多係雷狗旁邊,係佢旁邊斬兩刀,跟住碌走。因為佢有可能跟手打兩巴/360轉,都係好痛既。

前面180度噴雷:佢永遠都係由佢既左邊噴到右邊,所以打果陣都盡量企係佢既右手邊 佢射雷果陣係唔會斷招,你跑到佢隻爪旁邊斬兩刀跟住走就得,因為佢有可能再接360度轉/打兩巴。

佢自己碌走: 都係跑就得。記得佢出呢招唔好追佢打,因為佢碌完跟手會有雷打落佢碌過既地方。

佢衝過黎跟住仆街:落手斬 斬佢老母 佢仆街仲唔斬等幾時斬

打你兩巴:佢第二巴會有小小delay,最好唔好食呢招,因為中左第一巴好大機會打埋你第二巴,如果你中左第二巴佢都會有機率接碌碌碌。加上我反應慢,難避。 所以我都係保持一段距離打,同埋睇下係咪出上邊講既招

我聽人講話會有一招係打雷落自己到,但我未遇過。可能我唔係太長時間近身打。希望有巴打講番呢招點破

講咁多做乜 打唔贏既呢入去亭入面打啦

未試過 今晚番去睇下人點打先

一入boss場
行去右上角 果度有個亭 引王打爆申珠
個亭就會入到去 你就可以係入面屈佢
佢放連雷都唔會打到入面 術係打亭頂
你專心閃佢嚇雷同噴毒就打得死

我打剩佢三分一血發現左呢個bug位
夾硬屈死左佢
黑椒雞扒飯 PSN: jimmyw812
最愛食媽媽飯 PSN:bigsinggor

涼屎餅 PSN : fatai5354
你地厚機玩咩mode
30fps好疾60fps畫面好柒
twitch直播緊個個韓妹係咪之前個個黎?
有無得重置能力點數

去商店買六道輪迥書

thx
玩呢D game成日心大心細想轉武
好怕build錯就無得番轉頭
其實係唔係無得暫停

尋晚一路玩一路俾個衰婆嘈住曬
你地厚機玩咩mode

我玩動作模式,暫時感覺不錯,可能食慣PS4 D屎啦
其實係唔係無得暫停

無得暫停係呢類game既特色
其實係唔係無得暫停

撳ps制
你地厚機玩咩mode

我玩動作模式,暫時感覺不錯,可能食慣PS4 D屎啦

pro機
不過俾我揀會揀60fps
唔順真係會死人架
隻大百足其實點打,我開左抽風機打斷左佢條尾之後就唔識打落聲

佢其實都好似唔覺佢有phase2 一開始佢唔會放毒,你可以同佢玩兜圈,兜到佢想企起身咬你。佢未斷尾果時你打佢啲尾都會扣到佢血,可以兜圈打(跑得快過佢,斬佢條尾一兩刀)

佢企起身得4招

噴毒(中左中毒),噴石(無debuff,但高物傷),噴麻醉(中左會麻醉),用個頭中落你到(閃完會有硬直,可以補幾刀)

到打到一定傷害佢會斷尾,呢個時候佢會硬直,你可以補刀。但佢斷完啲尾會放毒,所以你就爬上去 抽風機果個兜圈位打,隻王會跟住爬上黎,你唔會俾毒毒親,順便可用遠攻射一兩下。一直同佢兜圈打(佢個頭會360度回頭,偷刀果陣睇住)

打到一定傷害佢會番番落去,會有番晒啲尾,呢個時候就開抽風機抽走下面啲毒。再重複頭先講既野,打斷尾>上抽風機果個兜圈位打

呢個打法會慢小小 但我啲仙藥只係用左兩粒,同小小解毒藥 希望幫到你啦

唔使咁麻煩
有個位有迴旋梯上木架
嗰個位有石柱,可以圍住石柱兜圈
佢咩招都會打落石柱
呢個位又可以上上落落屈落下
一開波D場景我以為係Dark Souls
好彩之後D動作有分別,易玩過Dark Souls,因為有99武器

難怪D人話the tower of London 咁猛,原來係咁

唔用99一樣過

好多時係過極都過唔到先會諗到有九十九
好彩之後D動作有分別,易玩過Dark Souls,因為有99武器

難怪D人話the tower of London 咁猛,原來係咁

唔用99一樣過

玩慣DS BB根本唔會記起有大絕用

唔用99一樣過

玩慣DS BB根本唔會記起有大絕用

玩慣DS系列有時打打下會按錯R1打人
各位巴打

我打到去好多螢光磨菇果個stage
執到2把紫劍用緊,滿哂熟練度
我係咪黎緊拎住呢2把野一路打直至執到靚野再算?

利申: 唔識合魂,亦唔打算刷裝
如果去ps store 買
買普通定豪華版好

唔需要特別裝備
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞