仁王集中討論區

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
狂死
話說最終boss係咪織田信長
開頭條片最尾條友好似佢

唔係
就爆機
老吳 PSN : Stephen_ng69
タンーエー PSN : TURN-A_cys105
湯完 PSN:ravenkiller098
瘋神榜 PSN : hinson3927
火木蘭 PSN : makulu00
xxCxx PSN : samuelcheung515
佐助型毒J PSN : likai343
天生一副毒撚相 PSN: hugoxwind
暈搓。試 PSN : Daniel_laww
妖有妖那媽 PSN : ktokevin45
對唔住都係我 PSN : FlyingFINNiceman
Kelolo PSN : Jeffrey2773
人無物 PSN : Ianwaig
一手將心摔下來 PSN:kenKYneth
天啟坦克 PSN: GJ-GAMER_97
西内まりや PSN:joeyan1220
傲氣長存 PSN:austinlam812
我係可憐蟲 PSN:leoy62
陰公小男孩 PSN :TimmyOnion0323
我個一蚊呢? PSN:dsiu1985
HANZO PSN:midnette
伍碌柒 PSN:souphen711
浮士德b PSN:ismeismeisme
夜有所思 PSN:kenchan779
踢波悉尼落雨 PSN:Jeremy_Is_Taken
廢柴叔 PSN:Sushi_283
妹妹愛巨根 PSN:mayomana
創意台台主 PSN:lulok413
超級爆大石 PSN:lacxghost
黑椒雞扒飯 PSN: jimmyw812
人中之龍本命 PSN : leoon789
快樂兒童 PSN : Waterbean91
阪本龍馬 PSN:JJ_Chak
十九的九十 PSN: tomwong13
打飛機唔用手 PSN : HK_KA
最愛食媽媽飯 PSN:bigsinggor
涼屎餅 PSN : fatai5354
J.Crossover PSN:Rova00-
Alex_megos PSN:wongenochwong
表姐夫 PSN:kaigor12
尋晚一開始玩唔識裝武器個幾隻卒打左好耐

好慘
隻game個新手教學放喺序之後又係衰嘅

換個方向諗
佢個開頭係想暗寸一眾自以為玩開 soulsborne 系列就以為自己好威威既玩家
個序章真係好似玩緊 dark souls

點知劇情一轉 又 stance, 又 ki pulse, 仲有龐大既裝備system 等等
邊個話nioh係 ds/bb clone? 玩教學啦!
有冇人知仿造外觀 係點定義 因為我見有D有 有D又冇咁 姐係我明明有平氏裝 但佢又唔俾我仿造 我係中BUG定點

我都想知有乜用

好似係因為裝甲同衣裳係分開兩種

唔明 佢有D裝甲都可以咁做

好慘

換個方向諗
佢個開頭係想暗寸一眾自以為玩開 soulsborne 系列就以為自己好威威既玩家

點知劇情一轉 又 stance, 又 ki pulse, 仲有龐大既裝備system 等等

都係差唔多 多左少少野啫
老吳 PSN : Stephen_ng69
タンーエー PSN : TURN-A_cys105
湯完 PSN:ravenkiller098
瘋神榜 PSN : hinson3927
火木蘭 PSN : makulu00
xxCxx PSN : samuelcheung515
佐助型毒J PSN : likai343
天生一副毒撚相 PSN: hugoxwind
暈搓。試 PSN : Daniel_laww
妖有妖那媽 PSN : ktokevin45
對唔住都係我 PSN : FlyingFINNiceman
Kelolo PSN : Jeffrey2773
人無物 PSN : Ianwaig
一手將心摔下來 PSN:kenKYneth
天啟坦克 PSN: GJ-GAMER_97
西内まりや PSN:joeyan1220
傲氣長存 PSN:austinlam812
我係可憐蟲 PSN:leoy62
陰公小男孩 PSN :TimmyOnion0323
我個一蚊呢? PSN:dsiu1985
HANZO PSN:midnette
伍碌柒 PSN:souphen711
浮士德b PSN:ismeismeisme
夜有所思 PSN:kenchan779
踢波悉尼落雨 PSN:Jeremy_Is_Taken
廢柴叔 PSN:Sushi_283
妹妹愛巨根 PSN:mayomana
創意台台主 PSN:lulok413
超級爆大石 PSN:lacxghost
黑椒雞扒飯 PSN: jimmyw812
人中之龍本命 PSN : leoon789
快樂兒童 PSN : Waterbean91
阪本龍馬 PSN:JJ_Chak
十九的九十 PSN: tomwong13
打飛機唔用手 PSN : HK_KA
最愛食媽媽飯 PSN:bigsinggor
涼屎餅 PSN : fatai5354
J.Crossover PSN:Rova00-
Alex_megos PSN:wongenochwong
表姐夫 PSN:kaigor12

GTRJ PSN : Phigloc

好慘

換個方向諗

都係差唔多 多左少少野啫

都多左幾多野下
想問成日話殘心勁係勁在邊

我落場打個r1回得好少 係咪要點滿殘心技先勁?

你殘心時機拿捏得唔準
隻game d女角好撚正
其實正式版已經易玩左好多,之前d demo難好多

終於有人有同感
正式版易好多
敵人弱左, 配置又少左
(beta版雷狗門前至少有10隻大鬼)
beta用2xx攻的武一set技打大鬼1/4
正式版用1xx的打到4成血
飛緣, 雷狗立花先弱得緊要

正式版行氣好似用極都用唔完咁,閃又閃得快又遠,扣氣又少左好多,根本可以任閃,攻擊又扣少左氣,回氣又快左好多,你一唔攻擊行氣已經即開始回,完全無delay,敵人攻擊又慢左,無咁主動,之前beta d敵人係咁combo你

可能出完demo好多人都話太難所以改弱
明明當時第一個demo打隻細鬼都卡到傻先好玩

除裝空手打囉 死左一次即賣game夠刺激

話說你地係咪爆左機 隻正式版咁柒簡單

頭兩關響alpha同beta出過,之前有煲demo既人好容易有比較
好多埋伏位無左,只要唔係好唔小心基本上唔會1v2+
中至大怪既血同氣都少左好多,衣家劈幾吓踢一踢兩轉已經破佢bar,自己如果識perfect殘心/轉段就仲有50%氣以上
感覺佢真係為左appeal大眾整到門檻低番,易入口
衣家睇落就算玩落去二周目+逢魔會難左,不過同一時間玩家既裝同LV又勁左都係對沖番
仲有,後段開晒技之後同埋回氣要求低,連殘心都可以唔多做,不停combo輸出

anyway都唔可以complain,如果隻野出到黎因為難而大爆死,係仲大損失

認同巴打,我之前所有Demo 都有打,仲爆左既。

但真心覺得正式版易好多,打果時都覺無咁刺激⋯
琴晚打埋飛天女妖收機,連埋個序三版我只係死左3次。
真心覺得太易好似唔太好⋯
返工睇人YouTube 打boss 好似好易打
夜晚返到屋企打小兵都係咁死

終於有人有同感
正式版易好多
敵人弱左, 配置又少左
(beta版雷狗門前至少有10隻大鬼)
beta用2xx攻的武一set技打大鬼1/4
正式版用1xx的打到4成血
飛緣, 雷狗立花先弱得緊要

正式版行氣好似用極都用唔完咁,閃又閃得快又遠,扣氣又少左好多,根本可以任閃,攻擊又扣少左氣,回氣又快左好多,你一唔攻擊行氣已經即開始回,完全無delay,敵人攻擊又慢左,無咁主動,之前beta d敵人係咁combo你

頭兩關響alpha同beta出過,之前有煲demo既人好容易有比較
中至大怪既血同氣都少左好多,衣家劈幾吓踢一踢兩轉已經破佢bar,自己如果識perfect殘心/轉段就仲有50%氣以上
衣家睇落就算玩落去二周目+逢魔會難左,不過同一時間玩家既裝同LV又勁左都係對沖番
仲有,後段開晒技之後同埋回氣要求低,連殘心都可以唔多做,不停combo輸出

anyway都唔可以complain,如果隻野出到黎因為難而大爆死,係仲大損失

D武器防具拎去換經定分解好?
D武器防具拎去換經定分解好?

初期嗰啲我幾乎全部奉獻
巴打們覺得邊款武器最好呀
斧又好型
長槍又可距離長d
太刀d技又好正
打到雪女 講下咁多boss少少心得

基本上所有boss都可以下段摸兩下走回合制咁過

最好升陰陽術個遲鈍符 boss會慢動作咁俾你狂連 尤其係有弱點果d 例如雷獸 史萊姆可以一波

新手唔慣or反應慢建議主修長槍,加點加係體又硬又痛

太刀係要玩反擊先發揮到潛力,雙刀係打到對面郁唔到stunlock,長槍係玩距離戰立回,斧頭鎖鏈未研究過

鉄波就係大型妖鬼,冇咩特別一次就過,起手很明顯

蝙蝠女要避音波,其他同一般boss打法,實在避唔到可以帶抗麻痺護身符同解麻針

海坊主要係關卡點火先得,有三個,點咗boss度會有三個火同少三隻小海坊主,路痴凈係點咗兩個
如果有小海坊主就用火彈符 炸彈清咗先
大海坊主會左右轉位,屋企纏火貼住打就得,張口要避,激光炮秒人,第二階段更簡單,等佢打你避開打弱點就得

雪女算係真係好玩既一個boss,招式非常豐富,都係採取摸兩下走策略,先用遲鈍屈到佢一半血跟住拉開距離,佢會用飛針同破防衝刺,但你夠遠佢會衝唔到你,呢個時候可以連一套

另外有個神器鹽可以狂減boss精力

講埋血刀,個人打發係屈劍氣,太刀防禦三角

係咁打佢會防,等佢三分一氣左右就劍氣佢會有破綻,隊下自己回氣再重複,有冇巴打有更快打法
同埋打血刀塚係咪會跌哂成套裝落黎
打得到嘅話咪好荀

不能認同更多
既然出左咁多次demo
成個地圖都行到識背
梗係要再改難啲啦如果唔係仲玩嚟做咩
洗撚理啲冇玩過demo嘅人咩
廢就唔好打機啦
頂唔順咪賣返出去囉
巴打們覺得邊款武器最好呀
斧又好型
長槍又可距離長d
太刀d技又好正

一周目堅持跟封面
想同fd coop但無酒
有無巴打知點搵酒?仲係第一關鬼島

刷血刀會出
大家唔好再執著喺難唔難易唔易喇
執著喺呢點冇咩意義
出到再難都有勁人覺得易
玩嗰陣樂在其中就得啦
集中喺有咩策略打王,點打過癮啲啦
記得有d怪會出同有d過關會俾,單機50lv宜家有20個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞