[HKUSPACE] 召集所有太空人的面孔(4) sem2/4加油

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
巨巴好似成日睇書

書蟲
由細到大都睇好多書
小三就開始睇金庸了
巨巴 太長唔quote
我同你唔同lecturer教 indi都係話特效多就高分
死pj真係無得好講 影響係大
但你final出到嚟咩grade先
又要上EAPP1 未見過外國人講書咁鳩悶
真係驚嘅 sem2爆盡佢啦 好多科例如QA1 Food&body 走晒sem1堆勁人 條curve會相對低啲
有壓力還有壓力 適當壓力係好事 唔好好似我咁 真係就嚟大壓力到出病... 到時弄巧反拙
加油 唔好放棄

同時同緊自己講
好似聽日要返八半
太耐冇返學訓唔到
想問reference letter問唔關嗰科事嘅lecturer寫會唔會唔係咁好 比如明明報finance科但問ge3 lecturer拎 定係其實有就得

當然要關事啦

唔係好敢問finance個lecturer拎 諗住聽日試下問 希望會得
巨巴 太長唔quote

Overall b囉
pj 只能係怪自己唔做埋word個part囉
Present 同bug只係講已經盡人事
唔係能力之內可控制

至於final咩分就唔知
真係驚嘅 sem2爆盡佢啦 好多科例如QA1 Food&body 走晒sem1堆勁人 條curve會相對低啲
有壓力還有壓力 適當壓力係好事 唔好好似我咁 真係就嚟大壓力到出病... 到時弄巧反拙
加油 唔好放棄

同時同緊自己講

已經開始feel到自己有少少焦慮
由考完試開始日日怕爛grade
有時怕到全日都係度諗
乜都冇做過
咁搞法我驚我爆唔到grade之餘仲要搞到有病
如果yr2上hku courses要搵lecturer寫reference letter
係搵番hku果啲定係都係搵space果嗞
如果yr2上hku courses要搵lecturer寫reference letter
係搵番hku果啲定係都係搵space果啲
Btw下個sem一定要3.5
Btw下個sem一定要3.5

加油 唔好放棄

同時同緊自己講

最怕eapp
https://youtu.be/O_xt9mQuaEQ呢條片比大家
共勉之

聽多次叫有返啲鬥志
再問過
有無VA CL04巴絲
可以一組一齊做pj?

利申 free rider仆街死 死全家

Push

hi
in完係咪無必要再申請reference letter?

hku 幾時會放conditional offer ?

求解答 唔該
in完係咪無必要再申請reference letter?

hku 幾時會放conditional offer ?

求解答 唔該

之前有冇交到ref letter?
btw巴打in咩?

Same聽日十一半alex
係搵番hku果啲定係都係搵space果嗞

Interview=gpa>>>>>reference letter

Alex
巨巴 太長唔quote

Overall b囉
pj 只能係怪自己唔做埋word個part囉
Present 同bug只係講已經盡人事
唔係能力之內可控制

至於final咩分就唔知

啱 有時經過自己手都會有嘢甩漏 真係唔可以掉以輕心
但呢科你B咗真係幾可惜 見你flash indi好俾心機
加油 唔好放棄

同時同緊自己講

最怕eapp

如果eapp1無改syllabus就唔伏嘅
加油 唔好放棄

同時同緊自己講

已經開始feel到自己有少少焦慮
由考完試開始日日怕爛grade
有時怕到全日都係度諗
乜都冇做過
咁搞法我驚我爆唔到grade之餘仲要搞到有病

我上個sem開sem嗰陣已經出事 只係抑壓住
不過講真 壓力邊個無 尤其大家asso仔大家都明 只能學習睇淡少少 唔好set太極端target俾自己

我都係十一半但係個鬼婆
yr1唔過3 今次終於過3 但應該都係入唔到u 灰晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞