[HKUSPACE] 召集所有太空人的面孔(4) sem2/4加油

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
巴打們申請transcript到未

琴日拎左

咁快

我屌 原來攞得了
交表個時又話要check email

我都收到email喎
佢話7/2 就拎得

無收到email
見到張transxript嘅issue date係7/2

姐係交完錢拎到recept 就拎得?

琴日拎左

咁快

我屌 原來攞得了

我都收到email喎
佢話7/2 就拎得

無收到email

啱啱交表佢話要7-10個工作天

琴日拎左

咁快

我屌 原來攞得了

我都收到email喎
佢話7/2 就拎得

無收到email

Check埋junk

琴日拎左

咁快

我屌 原來攞得了

我都收到email喎
佢話7/2 就拎得

無收到email

佢同我講十個工作天 食左七至兩個字
冚世界拎得transcript?

利申: 放gpa個日係kec比左錢
每天一thank you offer god
每天一thank you offer god

is gpa god
aba競爭真係好大 見好似好多人過3.7 3.8咁

year1定year2先?

year1定year2先?

yr1 出grade嗰一兩日上堂係咁聽到啲人講自己3.7幾3.8幾 可能因為sem1個個都瘋狂溫 啲嘢又唔算難

多謝巴打
tg: sosad18
btw 書真係唔重要? 我見好多人都唔買

sent,書0用處,除非aima+a都唔洗用書

仲有邊個要?

Tg: tacyk
Thx 巴打

Tg: hahahaxd 感謝

Tg diuuud

感謝

Tg hanamikolin
感謝巴打

琴日拎左

咁快

我屌 原來攞得了

我都收到email喎
佢話7/2 就拎得

無收到email

冇申請特快?
想問下有科C 左有冇得retake

C無

屌呢到有冇soc sci人

Sem2要爆4 year2先可以輕鬆啲

Year2係咪都好睇重year1 cgpa

Between有冇人可以教我點溫food body 嘿iic

我果陣sem1 gpa 3.5x 但係想入hku
之係果個sem就3.9x
year2 就希望keep到cgpa>3.8
如果唔係year1追番上3.8既話year2會讀得仲大壓力
上到year2啲科少左人拉curve難左攞好grade
而家cgpa 3.87 等緊offer
順便拜一拜offer神

點樣可以一下子爆咁多 我year 1 sem 1得3.6 但aim hku socsci 同埋好似個個都想入hku咁 係咪好大競爭

首先要有兩個好組員 無論果科有幾難我覺得3個肯做野既人乜都搞得掂
我自己係無興趣既科就完全冇心機溫 例如EE同psycho 但係有少少興趣果啲就會瞓身爆盡佢 俾自己既目標係最低攞A
仲有就係樣樣野都要做得好 participation present paper quiz exam全部都盡力去做 唔好諗住用某一樣野例如exam去拉高個分
我同係講競爭唔大你都唔信啦 不過唔係冇得追 要信自己一定得
想問下有科C 左有冇得retake

C無

屌呢到有冇soc sci人

Sem2要爆4 year2先可以輕鬆啲

Year2係咪都好睇重year1 cgpa

Between有冇人可以教我點溫food body 嘿iic

我果陣sem1 gpa 3.5x 但係想入hku
之係果個sem就3.9x
year2 就希望keep到cgpa>3.8
如果唔係year1追番上3.8既話year2會讀得仲大壓力
上到year2啲科少左人拉curve難左攞好grade
而家cgpa 3.87 等緊offer
順便拜一拜offer神

點樣可以一下子爆咁多 我year 1 sem 1得3.6 但aim hku socsci 同埋好似個個都想入hku咁 係咪好大競爭

首先要有兩個好組員 無論果科有幾難我覺得3個肯做野既人乜都搞得掂
我自己係無興趣既科就完全冇心機溫 例如EE同psycho 但係有少少興趣果啲就會瞓身爆盡佢 俾自己既目標係最低攞A
仲有就係樣樣野都要做得好 participation present paper quiz exam全部都盡力去做 唔好諗住用某一樣野例如exam去拉高個分
我同講競爭唔大你都唔信啦 不過唔係冇得追 要信自己一定得
睇天書發現上年好多人yr1爆4
睇嚟我無機了
睇嚟我無機了

爆4都冇得走
睇嚟我無機了

爆4都冇得走

唔係掛 咩科
睇嚟我無機了

爆4都冇得走

唔係掛 咩科

好多爆4既都冇offer 可能in得差
其實appeal會唔會認真睇過份卷同assignment
考慮緊會唔會appeal
睇嚟我無機了

爆4都冇得走

唔係掛 咩科

sci 6901
睇嚟我無機了

爆4都冇得走

唔係掛 咩科

又或者dse太低分
睇嚟我無機了

爆4都冇得走

唔係掛 咩科

Myosin巴打定d喎
hku nursing我見yr1好多成功例子
其實appeal會唔會認真睇過份卷同assignment
考慮緊會唔會appeal

聽我 lecturer 講,appeal只係睇有無計錯分,而唔係有無畀錯分。
小弟 year 1 science gpa 3.6x, 報咗6901, interview機會大唔大?
小弟 year 1 science gpa 3.6x, 報咗6901, interview機會大唔大?

要睇埋你DSE,亦有可能sem2後有 interview。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞