[日劇][2019春番] 輪到你了 (あなたの番です)

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
一周目同手法殘忍有咩關

同埋唔知係咪有人自己做左game admin管住d住客有無依rule殺人
搞人哋垃圾果個
木下似花生友多 間中比到線索人 eg:check垃圾分類check到d可疑野

追post見有巴打懷疑幹葉係寫警告紙 佢好恐怖 成件事都好似置身事外咁
久住本來都唔想殺人 但家人比人跟蹤 先出手結果自己都重傷

田宮裝完cam除左同黒島講久住有可疑 係咪就無再表態過
總覺得佢睇到既野唔止咁少
佢成日暗裡舉機影相唔知影乜
最新一集房門之內有未?
好多無join會議既都好可疑.....5樓個個同個it仔 仲有個轉鎖匙男
新管理人咩事可以進出502室

見仲得ep6
好想睇七仔既房門之內 估計係講d傷點黎 btw佢條仔第一集後就再無出現過
如502搬走咗進出到唔出奇
日本啲樓好興無人住嘅時候啲門係開到
今日搵線索個陣順便cap圖
係呢幕
下季有無木村多江?好似近期季季有佢
其實我覺得啲刑事都幾無能
仲有唔合理嘅係,變咗殺人mansion竟然唔會有media狂追訪

死咗好多住客啦
醫生收既字形明顯無浮田同久住寫既字形咁方咁起角 (eg.な ,の ,す)

如果浮田同久住收既真係醫生寫 咁餐館老闆就可能真係佢做 唔係都唔洗拉人落水做共犯
紅色marker筆諗起幹葉
未免太睇少傳媒
試下總結下現有未解既謎團:

1. 管理員鎖鑰同電話唔知點解係302室
2. 管理員室點解會爛玻璃?
3. 榎本(402室)入去搵乜野呢?
4. 榎本屋企成日開住收音機
5. 點解要殺晒赤池兩公婆?
6. 浮田張紙邊個抽左呢?佢係搵左果個人問完之後第二日就被殺
7. 田宮閉路電視見到啲乜會驚到訓係床唔起身?點解話自己「冇時間啦」?
8. 係咪真係有人紙仔寫「管理員」?佢都有份抽,寫既人唔驚俾佢抽到?定有人殺完管理員就寫張紙扮係遊戲?

重有冇?
唔係我睇少
係套劇咁設定
唔係話你睇少
係話套劇嘅bug
其實早苗真係好可疑 佢寫既同佢抽既係圖表都對唔到
雖然佢既可以咁岩比已死既人抽左

同埋唔可以排除美里抽到自己名
雖然殺完老公再自殺 幸子等其他人幫佢殺既機會唔大
留名
唔會啦
浮田話去問抽到佢張紙既人
美里都死左又點會去到問
另外睇返啲房號
死係座大廈入面既
全部都係02室
不過五樓得兩間屋
地理上502唔知係咪同其他02室成一直線
係既話都幾可疑
因為可以爬上爬落由露台出入

502 - 赤池(死)
402 - 榎本
302 - 手塚 (管理員吊係露台)
202 - 西野七瀨
102 - 兒嶋 (死)

而醫生同中國人都係住03室
把刀可能係由露台掉/放落去
都係
雖然浮田都同久住講唔一定岩
睇返頭幾集,有d位唔知係多疑定係編劇寫既伏筆位

Ep1.)
-西村(204室)入過管理室
-管理員吊住係出面 402, 502室會唔知?(吊住管理員條電線有長到可以掛係天台?)

Ep2.)
-有人pin左管理員張紙 旁邊係木下(401室)當垃圾房委員通告, 第二日張通告換左”請遵守規則”
-管理室比人爆左玻璃 早苗老公係入面(真係未入去前 已經比人打爛左?)
-沙和個一身傷 (估計房門之內會講)
-有人放左”請遵守規則”張通告係門口比藤井 (藤井check門cam個人似係木下?)

Ep3.)
-藤井洗衣機個頭回收得好快 (同層既人做?)
-垃圾房既雜誌 唔通係撕落黎寫"あなたのばんです"比藤井
-藤井收到既錄音係會議室錄,個ET人後面係白窗簾
-田宮睇走廊cctv發現到d咩?

Ep4.)
-大陸留學生個男友知道抽返黎張紙個名係邊個(咁好大可能係袴田吉彦,而唔係赤池美里一家)
-IT仔(404室)同赤池一家有咩關係, 菜奈送外套佢已經係度
-蛋糕塊牌係赤池美里死後比人換左,警察到場影相時塊牌唔見左(係警察到前有人動過案發現場)

另外有d物件既近鏡 唔知係有關係定fake人
-小空見到大堂張輪椅(睇格仔布紋似係幸子)
-早苗車既後座有隻狗公仔(第二日泊車個時無左)
-管理處既女性髮卷(唔通係幹葉?)
-幹葉支紅色marker(有好幾張"あなたのばんです"都係紅marker寫)
假設、早苗寫既真係初戀情人,而且係比美里抽到的話,美里好可能誤以為目標係佢既初戀情人(即吾朗),咁勉強都可以講通,點解佢會殺左自己老公,另同一時間應該有另一兇手同美里一齊計畫殺埋佢奶奶,但兇手真正目標其實係美里,所以最後出現夫婦死亡,而奶奶未死既情況。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞