[日劇][2019春番] 輪到你了 (あなたの番です)

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
呢套野真係幾好睇, 不自覺咁想估下個劇情係發生咩事

而家搵到一個疑點, 懷疑401 木下(垃圾房女人) 係其中一個幫兇

木下得知呢個殺人遊戲, 係由男主角翔太口中得知
而男主角知道殺人遊戲, 係由301 尾野幹葉 第4集 果陣講既
但係尾野幹葉 並無將殺人遊戲詳細玩法 (比人寫左係紙到既人就係受害者)
而木下好自然咁將係垃圾袋搵到既紙遞比女主角話「你要死了吧?」
所以覺得木下係透露左自己係其中一個幫兇
希望呢一點係真係疑點, 而唔係編劇既大意
不過餐廳個度冇詳細交代
話個時講左個玩法佢地知都唔係冇可能
希望304兩母子唔好有事
小空前後講咗兩次媽媽由我嚟保護
一係佢為咗保護媽媽殺人 一係為咗保護媽媽死
千祈唔好
我覺得木下唔似係兇手/幫兇 有一次佢開人地垃圾袋見到有血既毛巾定唔知咩 佢好似都有啲驚訝
遊戲玩法我都估係餐廳嗰度講晒,只係skip左
係第幾集?點解我好似對呢個情境冇乜印象

利申 成日唔記得野
lm 睇睇下又真係幾好睇
但佢節奏咁快點播兩季
佢節奏咁快點播兩季
覺得今集個三個黑衣人未必係浮田 通常啲咁明顯既都唔係 可能係欣怡同佢啲fd
番外篇嚟
今集開頭認真望一次原田知世 終於明點解啲人話似汪阿姐
岩岩睇埋番外唔講真係唔知有
套野幾精彩
幾期待解迷個一刻
番外篇有講個細路?你咩網睇?我唔見有
浮田係有可疑, 上集佢講話係佢抽到赤池的, 今次話係佢寫

同埋黑衣人聯盟可能未必一開始就一伙, 可以係殺完人再俾之前殺過人的人拉攏
lm
佢唔係抽到幸子(婆),寫赤池美里(媳)咩
定係我記錯

黑衣人聯盟推翻咗我認為兇手得一人嘅猜測
但之前餐廳老闆嗰集又好明顯有人暗中操作

暫時都係冇結論
咸濕老闆可能唔係on9醫生殺ge
有機會係on9醫生臨時縮沙,然後有人代殺,on9醫生太on9之下,以為係佢殺
今集番外篇個女人痴撚線恨生仔恨到理變態

倒數0係咪下個到佢死?
雖然佢後尾真係痴撚線,但佢其實都幾慘,因為生唔到仔而癲左

小空媽媽可能寫左佢名
推返上黎先
今季淨係追呢套 真係好好睇
好耐無追劇

而家搞搞下好似個個都有可疑咁
無人可以信咁 好正
其實仲有好多角色未開發 好期待
個女人癲得黎真係令人心寒 佢啲笑容
想追田中條女好恐怖
大家都估中晒
恨仔恨到咁
當埋老公係工具
我懷疑啲恐嚇字條係佢寫
唔知第1定第2集影佢係屋企講電話個陣
拎住支筆重覆畫同一個地方
而恐嚇字條好多字都係咁寫法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞