[日劇][2019春番] 輪到你了 (あなたの番です)

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
好大機會 沙和都似混洧視聽多

反而個it男同好鐘意轉鎖匙條友交代得咁少 總覺得有d野
強國人發表嘅偉論

这还用想么?看到第八集已经知道结局了,女主是大boss,隔壁住的尾野其实是在帮男主。原因有三,第一杀人事件是男女主搬来后开始发生,第二尾野第一眼看到女主的表现非常谨慎(尾野可能是凶杀案爱好者,对之前一些女主的案件有研究),第三,女主前夫死前的短信已经很明显说女主不是第一次这样做了。导演故意把尾野拍的那么阴森,也是为了结尾反转,标准日剧推理剧作风。我觉得如果我的判断是错误的,这个剧结尾也没啥意思了。
因為佢無睇ep9既番外篇房門之內 尾野係鐘意搶男人搶完就唔要
佢宜家應該對翔太無咩性趣

如果佢推斷岩 個結尾就真係無意思啦
由於原田知世是本劇第一主演,演到一半就「領便當」,讓全國觀眾瞬間驚呆,劇中名字「菜奈(ななちゃん)」瞬間飆出37萬則推文,熱搜度狂飆。網友不相信主角領便當,但是官網更新劇情,明確寫道「菜奈的葬禮結束後,悵然若失的翔太……」,驚呼「是真的死了」、「太恐怖了,今天晚上睡不著」,網路悲鳴聲四起。且該劇接下來還有10集,女主角卻已經死了,還要演什麼讓人難以預料,劇組則預告第二章取名「反擊篇」,開播前將播出男女主角相戀到結婚的特別篇。

個結局太癲了
Lm
啲強國人真係愛活在自己世界
強姦人哋劇本
原田知世80年代係角川三人娘之一
非常出名
拍咗好多套經典青春電影
雙主演 留田中圭
無計啦...原田知世都唔細
睇睇資料原來女主已53歲😱真心唔太似
我睇到都O左....唔似已經半百既女人
係大牌嚟
少拍日劇
《輪到你》推出特別篇!剛於週日播出的第1章最終話出現衝擊的結局,在播放新章「反擊篇」前,將播放兩位主角翔太(田中圭)及菜奈(原田知世)由相遇到求婚的戀愛軌跡。故事以翔太從菜奈的電腦內發現她的日記,從她的記錄中回憶二人相遇至走在一起的經過,然後翔太收到犯人傳來的訊息……

特別篇還會整理第1章的所有案件,成為第2章的準備。《輪到你 特別篇》6月23日晚上11時播放,《輪到你 -反擊篇-》6月30日開始NTV日10播放。

第二章係唔係翔太+二階堂查案呢
我都覺得係 一直呃護士話自己係翔太老婆 所以知道佢喺醫院走咗就喺門口等佢扮撞到
未必一直既 話哂菜奈本身有去過 日日都有探

應該唔係扮撞到 佢唔知翔太偷走同翔太要比驚喜菜奈唔會提前話佢知
除非醫院打電話比菜奈 跟著沙和接電話(希望唔係)

神谷殺都唔出奇 早苗老公捉住佢場爆左佢個名 佢被肥警察問話 神谷唔係度 通常佢2個一齊 (呢個係我比較期望 唔好要七仔做衰人)

定醫生怕佢知太多

如果沙和可以明知菜奈死左都扮無野幫翔太拍片....都幾心寒
日日都有探都係護士講 可能護士根本冇見過真菜奈
好期待見到七仔黑化 如果到最後都冇乜大奸計個角色好似冇乜發揮咁
不過醫生為求自保都有機會係佢
但係自認老婆 突然翔太醒左問做咩自認咪好老尷
有人打電話扮反而有機會既

偵探組一個係犯 一個死 得返沙和 佢正定邪真係有無限可能性

game有份落手, 神谷同榎本有勾當 全部都要自保
有點心寒

數學天才設計殺人遊戲全程操盤

話唔定呢個係獻俾佢憎既大學professor既final year project
話事話第一次見黑島笑
有d反差
唔好咁 諗起都心寒.....一邊笑住一邊期待翔太個反應

點知....遲下話你知兒嶋係佢分屍 我可能會癲
揭牌了

黑島小姐姐的官方評論裡,藏頭詩連起來就是——黑的是這個人
愈可愛嘅女人就愈恐怖
今集又有腳玩,之後肥秋仲有咩福利派街坊
護士話電話入面個人話做完嘢會去醫院,但之前女主喺居民會議(好似係)講過自己喺屋企做嘢(暗示工時有彈性?),所以聽電話嗰個女人可能係當日冇參加居民會議嘅人
我諗翔太應該會癲左 害人個個一直係身邊

btw筧美和子都正
木下?
如果唔係全日陪住既話...做完野先去探病都無咩問題姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞