[日劇][2019春番] 輪到你了 (あなたの番です)

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
今晚做番外!!
期待西野個房門之外,應該會解答到好多疑問
好似仲有10集番外 如果有新住客可能再多d
沙和個間唔知幾時有 如果係黑手隨時第二季尾先有
黑衣男同鎖匙佬都想睇下佢係咩人
話唔定之前已經有殺人遊戲發生過?,今次係第二round?
係都唔出奇 第一集已經講過座公寓因爲出過事所以好平 同埋男主個間上手就好似出過事

佢無交代邊d人住左好耐 話唔定好多間都係有人搬入去 出事搬走 再有新既人搬入去 不停loop
lm
有人話個仔岩岩好14歲所以同少年法有關(可能係殺人)
見到個頭都唔係好驚咁 可能真係有前科
個老母痴線到玩禁室又不惜殺人 雖然條仔自白好似好可憐咁 但都只係一面之辭 可能管理員威脅佢老母果張相都係關於佢個仔 可能佢會有暴力/殺人傾向 一放佢出去就會出事所以先要咁做
尋晚睇完第9 10 集瞓唔著
睇左4集番外
真係無一個精神無問題

除左sora
吾郎好撚慘
得北川係感人既
終於睇晒10集本番
仲差番外
之後就要回復一個禮拜嘅節奏好唔慣呀
mk妹 7仔 護士 好正
我係估早苗因爲爭執,半錯手半顛咗咁殺咗管理人。
之後唔知點算好就問老公,早苗9up之下老公就知咗殺人遊戲。
咁啱醫生係唯一一個講咗出口佢寫咗邊個嘅人,所以早苗兩公婆就諗住借殺人遊戲去掩飾管理人死。(可能係佢地都淆底其他人會懷疑管理人唔係自殺?)

硬係覺得第一個死係咁啱就係醫生講出口個條友呢點好奇怪,唔似係早苗咁啱抽中咁簡單。

銀行仔死就最出奇,因為得田宮同主角兩公婆知佢係乜水。如果有第二個知,一係偷聽,一係裝咗cam。

我偏向係殺人犯係同一條友 (但點解無殺前夫呢?因為cam淨係裝咗係公眾地方?但開會個時都提咗係圭gym識嘅人,要搵到唔難)
(又如果bigboss係你七,點解佢唔先過久住殺咗佢先?)
(定好似醫生個次咁,mon住條友有無殺到,無殺先出黎補鑊?)

而寄恐嚇信嘅可能係第二條友,純粹貪玩

以上兩個/兩組人可能係無參加居民會嘅人,動機都係貪玩
唉仆街無睇規矩,有劇透我錯
無咩既 通常睇完先入黎
管理人比警察定做有病就死而輕生 如果無人威脅下殺多個人黎掩飾反而有點節外生支.....
管理人威脅佢 早苗寫管理人名都合理, 不過要迫下一個交換殺人就要搵野威脅(eg,收埋左總一,唔殺就公開比人知) 咁樣make sense d

殺人既有d已知係有份抽紙條既人 有d就未知 但肯定唔止一個
有人威脅久住殺前夫 理應久住去殺 你所講既殺人犯可能係殺其他人
如果沙和係黑手 點解要殺久住? 佢自身難保(有時黑手反而唔會自己動手)

撞樣明星(未知,比多人圍打打死 大陸妹班人?/浮田叔3個?)
銀行仔(未知,但不是由抽中紙條既人殺)
赤池兩公婆子(未知,但死多老公)
兒嶋(未知)

山際(早苗殺)
餐廳老闆(暫時估係醫生)
前夫(久住殺)

因為可以唔係由抽中紙條既人殺都得
未知個d係同一人做都得
係13個參加者/其他住宅都得

恐嚇信就唔肯定啦 有唔同字跡, 有真係參加者自己威脅下一個
呢個係我問題 第一次開討論post冇寫清楚

雖然睇到呢一樓應該都俾人劇透哂

不過下面如果巴絲有劇透最好深藍細字/四重加密
細字如果打好多字睇死人

根據3年a班個例子 規矩係阻唔到d人劇透 所以我都盡量睇左先入
過左成個星期都唔算劇透啦
最新個集最好就四重加密同藍字
Mk妹好似我Ex,都是Mk妹,有佢嗰啲集數睇到我扯咗
其實我都同意深藍細字好辛苦
的確係
特別係一分析就好大段 有時已經用keypoint

加密就有時傾到好散 逐個禁睇下有咩新情報
特別篇放喺第十集之後播真係太過份

Sad到全集都係睇到眼濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞