[日劇][2019春番] 輪到你了 (あなたの番です)

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
我ge秘密講緊係一個迷,田宮有個鏡頭講過佢被迫退休係有特殊原因,呢個遲早會一條線講佢個經歷,導致點解而家變到咁

黑島好明顯又係另一條線

501第十一集係比人威脅去殺人,佢屋企養左隻咩動物應該都會交代

管理員唔使講又一定有個陰謀
唔關事,警察應該去查邊個買個蛋糕,
之後先發現個蛋糕應該仲有個牌但現場無咗
今集
屌我都中伏...
完全冇諗過有生肉劇透呢回事
你岩 得神谷懷疑蛋糕牌消失左
今期留外篇係401木下
其實好懷疑呢條友係咪真死

一直唔明點解佢第一集開頭要講一堆關於捉殺人犯嘅野

照計應該係警察講先岩

但佢用直人呢個身分講????

睇埋腳趾論,係咪代表呢套戲有「直人」同「管理員」兩個相似嘅人?
管理員條線一定未完,佢有個內應幫佢實行個計劃
會唔會似死亡筆記 夜神月咁

自己死左

但留低個plan比人跟
我反而覺得已經完左
好可能佢既死只係意外
我反而覺得佢條線未完

但係佢真係死咗,上面會有佢出現應該係回憶鏡頭
同埋我自己覺得佢既死唔係意外,因為佢俾人吊住果陣係昏迷/訓緊
管理員同西村 尾野既關係唔知係咪會s2補返 所以先仲有戲份
尾野係管理員門牌後面畫既眼好似係有故仔 類似取代別人咁上下
跌落黎個陣嚇暈左
我覺得係咁
同埋佢應該會有集房門之內
意外既機率好低
要剛好上天台維修天線 >突然發病 >剛好天線繞住佢個身 >再先吊係半空
>比男女主見到 >一醒就掉落街
有可能架
相反有人要殺佢都唔會用電線吊住佢啦
男女主救到佢點算?
西村都係屋內情況同平時日常交代得好少 只記得成日fing鎖匙
今集有少少
上集都有d 係s1好少
成日造個氣氛好可疑
如果個編劇寫個結局係管理員意外跌死引發咁多人死ge交換殺人案,一定比人鬧爆呢一套劇係爛劇
點解?
咁第二單開始就係背後有人威逼人殺人啦
有人估管理員有雙胞胎,如果個結局真係咁,實比觀眾diu
基本上套劇用雙胞胎、精神分裂呢啲慣用元素都預俾人屌
作為啟動成件事原來係只係咁啱意外,你諗下d觀眾點接受
要個一日咁啱住戶玩交換遊戲,又咁啱意外啟動個遊戲,仲要有人抽中管理員有意無意貼出公告板
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞