[日劇][2019春番] 輪到你了 (あなたの番です)

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
話說新篇預告有一幕可能係hints
搬走咗嗰啲係咪可以不理?
好想綁住西七同佢瘋狂玩sm
除咗綁住個口塊布即刻䑛佢隻腳
的確
不過佢仲有好多野未解釋 咩有證據 知犯人係邊個等
番外 好似早苗個仔唔係咩好人
諗落都怪 比人蝦就軟禁? 不如話佢有d不可告人既野 令早苗唔比佢出去
話時話竟然無人講田中圭可以抱實一個由四樓跳落黎既人而唔骨折
日韓劇慣左主角光環
訓幾日先醒算係咁啦
愈諗愈覺得佢有心搞到自己阿媽比人拉
做開gym
細細個見到人頭都唔怕 說不定自少就慣左血腥
菜奈真係死咗?咁套戲點做落去 女主死咗
本身同田中佳W主演
宜家似田中佳配流星 做反擊篇主線人物
菜奈ちゃん
又要等一星期,早苗 只殺了個Dr. ?
咁其他人到底係邊個殺?

最後個奈菜,有d恐怖
402號房 幾時做?
話時話唔知你地有冇留意, 一或只係我多心
翔太叫黑島幫手扮片果時, 佢個大特寫第一反應係好奇怪, 似係心有屎果種反應
瘋狂抽佢水
埋頭以為係整蠱,點知見到這烏蠅圍住佢飛就知道佢真係死咗
我估無啦啦話拍片覺得奇啫
通常星期四有熟肉
以下為本人鳩估

首先抽到早苗張紙既人(暫稱A)殺左管理員
然後威逼早苗繼續進行遊戲
留意中間隔左一段長時間,應該係A花左唔少時間去查邊個寫管理員同搵早苗既痛腳

跟住早苗殺山際再威脅藤井

藤井殺不丹老闆再威脅沈怡

沈怡殺袴田
我估袴田而唔係赤池
因為印度人見到名唔知邊個
但佢幫手送過阿婆返屋企冇可能唔知
仲有久住係打直寫名
而沈宜抽到張紙亦係打直睇

問題黎啦:久住未殺前夫,點解赤池夫婦會死先呢?

我懷疑同一時間有第二條線進行緊
好可能係某人(暫稱B)抽到黑島張紙
殺左虐待佢既人(男友?)
留意返有一集木下係黑島啲垃圾桶搵到帛金包裝紙,好可能就係封俾死左既男友

咁黑島就要殺佢抽到既赤池美里
但點解要殺埋佢老公呢?呢度我重未諗到,有可能係滅口
留意呢度開始出現微笑屍

呢條線下一個應該輪到浮田郁手
但變左佢遇害
好有可能係因為佢去搵黑島對質而令黑島為左滅口而殺佢
留意浮田條屍亦係微笑,即係同一兇手所為
浮田死左應該令到呢條線暫停進行

但呢個時候兒嶋遇害
有人代浮田/赤池里美郁手?
定係兒嶋知道啲野被滅口?

久住個邊條線繼續
前夫死後應該輪到菜奈
但久住仲昏迷冇可能要脅到菜奈
反而有人代菜奈殺左甲野

之後到菜奈遇害給微笑屍
兇手應該同赤池浮田同一人
即係黑島?
殺菜奈係因為佢估到黑島係兇手所以被滅口既機會都幾大
跟住一集黑島房門之內推翻哂所有可疑

心裡唔想 但表示沙和真係好多未知素
都有可能架
套野咁鐘意fake人

我打漏左一樣野
浮田話去同抽佢張紙個人對質個陣
係去左等𨋢
即係話果個人唔會係一樓住客
田宮同石崎就冇左嫌疑

淨返可疑既人得黑島同尾野

但係尾野實在太可疑
反而係佢既機會細左
已死既人既疑點?

管理人:
-唔係自殺 由第一個實行game既人殺?
-天台定302以上既單位吊出黎?
-其實另有其人?管理人入房有腳指特寫得4腳指,死既有5腳指(唔肯定)

山際:
-已知早苗所殺,老公幫手
-係早苗自覺去殺定有威脅信?

不丹老闆:
-大機會藤井做 但無實際砍斷氣喉畫面

赤池家:
-美里係比浮田寫 但佢老公都死埋
-有不在紙條上既人死 (不符合game rule)
-cake上面塊牌被換了 hbay -> 美里個名
-而且塊牌係警察到前比人收起左?(發現既人入面有內應?)

不倫明星:
-由多人圍打致死 (浮田家/大陸妹)
-大陸妹條仔見到名知邊個 話提過佢 似明星名多

兒嶋:
-分屍?其他部份未找回定其實未死?
-20歲男子寄件人?
-同公寓肯捐精既男住客係?

菜奈前老公:
-久住殺....完

浮田叔:
-殺人手法如浮田所教
-剛好係搵完紙條主人後被殺 定 有人寫佢名?
-腳印 唔肯定咩時間印上去

特命紅:
-本應由菜奈殺 但由未知既人先殺(不符合game rule)
-疑似腹部被重創吐血(見人分析)

菜奈:
-死亡時間不明 無法知頭幾日探病既係唔係菜奈
-但死亡狀況似當日先死 死左數天唔會無蟲蟲
-當日醫院電話 大機會唔係菜奈本人打
-死既理由? 知太多比人殺定有人寫名? (下集犯手打黎先知)

特別篇會總結但肯定唔會講兇手係邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞