[日劇][2019春番] 輪到你了 (あなたの番です)

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
所有證據都指向西七
最後一個反高潮,原來流星先係
嚟緊下一集就懷疑佢,咁樣反而唔係終極boss,就好似木下第一集咁
黑島抽既紙條的確9成唔係信長

但美里家人總覺得同it男有關
一來佢幫住宅設計既保安app 會唔會其實係可以偷聽
二來會探婆婆 好易入屋唔比人懷疑
三來background實在太少 好似木下個d咁 一係唔比你睇屋企係點 一睇就好爆

個人睇法 (從殺人既未必係參加者角度出發)
肥秋點都會推到七仔好關健既 只係唔知忠定奸姐
劇入面起碼有5個迷底未解開,嚟緊會先解開黑島代表唔係終極
唔知係咪劇透,公式twitter 有篇文章講:
點止5個未解開
集集都有好多唔知關唔關事既劇情細節係無解
我mark係紙既都一大埋
再考慮浮田叔寫個張紙去左邊就得返黑島尾野呢兩個可能,要搭lift去,得返202未知 203演員 301未知 302銀行職員 304白紙 402醫生 403田中 502搬走,如果尾野抽中美里,咁尾野寫個張302的人去返黑島到,而家就得呢兩條線咁行
講緊主要迷底at least有5個 管理員死之迷 黑島 殺女主兇手 公寓之前發生過咩 幕後boss,濕星個d就算
"302的人"似真係垃圾委員投票紙多啵
有時未解時可能係濕星野 解左可能係關健
處理垃圾個時當抽中302時係寫手塚家,呢個講法係女主呃木下先咁講
咁你講下有咩係你mark左覺得好關鍵
擺明個一下女主知木下不在場,想大返木下轉頭
投女主有3票
咁當然寫"302的人"係第一次見 唔清楚貴姓 定真係殺人game就未知啦
早前打過哂出黎 唔想再打了
但係d濕星野可以歸納去你個5大之謎都得既
我就覺得係遊戲入面,你就覺得似真係垃圾委員會投票,過幾集就知邊個啱
比賽咩
咁翔太算唔算302的人
覺得啲紙無深究嘅價值
寫嗰個可以講大話
抽嗰個又可以講大話
一張寫咗人名嘅紙要銷毀同偽造都好容易
根本無法查證

真兇只要殺咗人之後再貼咗寫咗死者個名嘅紙出嚟
就可以嫁禍俾有份玩抽紙仔嘅人
何樂而不為
睇偵探劇緊係想睇下自己判斷得啱唔啱
其實木下間房有好多料,聽晚嗰集佢分分鐘變成破案關鍵
睇到第7集,有啲諗唔明,
威脅浮田同久住係同一個人,
威脅久住殺個目標可以令條殺人鏈繼續落去,
但浮田抽到係502婆婆,係人都知係美里寫既,
但美里都死咗,即係就算浮田殺咗婆婆,
呢部份條殺人鏈都會斷咗,
個威脅既人純粹想拖哂每個人落水咁簡單?
遊戲規則係咁,每條線都有最尾果個,如果個個都唔殺,對其他人唔公平,暫時係白紙同無特定人物先會斷

另外,浮田已經知其中一個boss都係死因
但現階段有潛在殺浮田既人既資料係矛盾,
202同301都係女士,
而殺浮田個現場疑凶似係個男士,
除非後尾交代佢哋隻腳有咁大/腳印係FAKE。

同埋,想問點解咁確定演員係203其中3個殺?
純粹係因為成棟大廈除咗201就得203有咁多人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞