『薪火post』BNO 續期資訊(33) 祖國新線上續領系統上線啦!!!!!今期真,BC一注獨中

1001 回覆
51 Like 5 Dislike
英國佬貫徹始終,既唔想No-deal Brexit,但又唔想俾外來人分享英國市場。又想攞着數,但又唔想付出。結果八個選項都推翻。

我買四月十二不歡而散。
追上個post
你到底知唔知自己有無資格去申請/續
如果你由開始就無,你續咩Q?
簡單一句
全國總結就係不滿驗盟政治聯盟
只係想分享經濟聯盟嘅成果
而唔係政治聯盟下嘅規管
依樣嘢唔係唔合理嘅要求
只係唔想同一個聯盟有太近嘅關係
係歐盟嘅結構唔容易人地唔放棄入境、貿易政策下分享佢嘅經濟市場
畀著其他國家嘅關係都唔係0 vs 90噉啦,四大核心自由真係搞依個問題嘅死結

依個圖一下就睇到個問題其實係歐盟個結構係以四大自由為重心,只要唔接受嗰四大自由就咩都唔得噉滯
唔係佢本人 係佢老母
回鄉證算啦
睇你呀媽邊道出世
好撚好笑既問題
拎BNO可唔可以入丹麥🇩🇰
其實佢知唔知佢想申請既係一本乜野野
Cls BNO根本唔可以拎出去旅行 本野只可以留係屋企對住打下飛機 佢竟然問可唔可以拎出去旅行 傻的嗎
第一頁成個visa check冇睇過

建議大家見到呢d伸手黨真係唔好答佢
Thanks 仲有6年先夠期
係驚封面甩色煩
睇咗
Adore
Renewal 申請續領護照
這個選項代表你 (必須三個條件完全符合):
現在已經擁有一本紅色封面英國護照(英國海外續領者,護照簽發年份必須為2004年或以後,如你的紅色封面英國護照為2003年或之前簽發,必須以首次申請英國護照方式申請。除非你的英國護照嘅簽發部門為UKPA/ UKPS/ IPS/ HMPO而該護照的簽發年份為1994年或以後,如你的紅色封面英國護照為1993年或之前簽發,亦都必須以首次申請英國護照方式申請)

而家搞要數位相片

唔準你咁講佢 人地比成千幾蚊 用黎放係度影下相
又關我地咩事
由旅行證件變到連旅行都唔得
希望今日dispatched
返黎了

用BNO出入境都好順利

連個swiss travel pass 都係印uk
本BNO下年到期
用左9成半其實可以renew
不過未出藍色封面design都仲想等下先
副署係咪要兩張相都簽?
自己睇張form 寫咩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞