『薪火post』BNO 續期資訊(33) 祖國新線上續領系統上線啦!!!!!今期真,BC一注獨中

1001 回覆
51 Like 5 Dislike
佢地係噉教㗎嘛
黃頭髮黑皮就是中國人
黑頭髮黃皮膚丫嘛。。。
一反轉係日本
愛國就係一邊嗌愛國口號,一邊用外國護照
咁日本passport隻紅又差好遠,淺色好多
其實祖國脫歐對我地有乜影響?
變番大英帝國 唔洗俾歐盟限制晒
我有同事終於俾我煩到佢續BNO.佢話可以去領事館預約填表
叫佢睇doc 啦
其實唔使等到換證先改,可以隨時填份ROP18改。
https://www.immd.gov.hk/hkt/forms/forms/rop18.html
想問下4月16打後bno 冇得上網續領?
https://www.facebook.com/202911766791/posts/10155737329576792?sfns=mo
睇到呢條link
我就續咗女朋友未,本身想等brexit 轉藍色先幫佢搞
我諗佢驚brexit啫
but why not?
有尾班車㗎咩?
但越遲就越難續就肯定嘅自己衡量
如果想要藍色passport就等年尾
應該會大肆報導開始有藍色passport出
BNO 的網上申請服務會在 2019 年 4 月 16 日被取代,所以要快手準備啦!

係乜嘢意思,佢啲料係邊到嚟?
btw出咗新海外續證guideline清楚咗唔少

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/791959/6.4824_HMPO_Overseas_Guidance_Booklet_Applying_outside_the_uk.pdf
D妓者嗡乜鳩
EU一定有得退!去過英國法國德國意大利都退到。show HKID card證明自己住係NON EU AREA就得⋯⋯

係巴黎機場tax refund .. 海關話冇..我講HONG KONG ...佢就OK 了..
唔駛任何證明?
我見佢份嘢又無寫要俾 passport copy
終於寄左
用EC SHIP
多謝整doc / BNOHK.org既各位
搵求驗傳媒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞