『薪火post』BNO 續期資訊(33) 祖國新線上續領系統上線啦!!!!!今期真,BC一注獨中

1001 回覆
51 Like 5 Dislike
簡單,因為俾負評果啲係廿年之後浮出嚟班人。 申請PREMIUM SERVICE
都要俾多啲錢,用者自付,要職員翻箱倒籠搵翻啲舊紀錄,申請人要挖父母結婚證書、出世紙出嚟,損人不利己,浪費時間,好應該額外收費。

點解銀行要額外收僵屍戶口費用,就係以前有啲人十年都唔去打簿,銀行要挖返十年以來利率幫佢重新計一次。

被人負評我都係咁講。
ok thanks.
有心續返就一早續
拖拖拉拉棧搵自己黎煩
有無bno額外資料頁上嘅新endorsements嘅圖
推出新endorsement嘅BNO都係前一兩個星期先開始有嘅事
計埋處理同郵遞時間
最快起碼都要等到5月初先會有巴絲收到嗰種BNO
剛到都柏林,我排Non EU,後來EU條隊無人,officer 叫Non EU 啲人過去佢條line,我行過去,有chop印比我
Hi,爬完文,搵到舊系統條link
https://passportapplication.service.gov.uk/ips-olc/

其實係咪仲用得?新系統好麻煩,冇得save form
thanks a lot
好心準備好D先申請啦
我老豆老母有深藍色封面寫British passport, 係咪都要寄埋?
British Passport就要寄(BDTC, BNO, BC)
愛爾蘭係Common Travel Area,絕對知BN(O)係咩
你試完俾報告大家好冇
無副簽, 29號到HMPO, 今日轉咗Dispatched
我想問續BNO條Do you have any passports from other countries? 香港本passport算Yes定No?
我勸你都係睇doc先
哇頂依個問法真係極品...
不如你寫封信話唔見咗啦
廁板應該計Chinese passport?
呢度我幫你頂住
伯母走先
有冇巴打話到我知我係咪問咗啲摟屌嘅蠢問題?
搵到咪用囉
但係This service will be replaced soon. You should finish your application, pay and print your declaration form before 30 April 2019.
之嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞