『薪火post』BNO 續期資訊(33) 祖國新線上續領系統上線啦!!!!!今期真,BC一注獨中

1001 回覆
51 Like 5 Dislike
係咪直接派BC PASSPORT比果代D人
前皇家香港警察
全家老婆仔女都有BC
淪陷之後係大陸做生意
個老婆佔中嗰陣係度笑鳩啲學生on9
嗰次之後對佢地完全改觀(負面地)
唔申請得?黨員?
係。佢哋以前係攞CI嘅
有陣時欺善怕惡嘅野,真係有時要撻朵出嚟先得,我係韓國機場退唔到稅時個刻鐘咁比你玩法,搞呢搞路,真係唔撻朵都唔得,講完 Embassy 之後,個女仔可能唔想解釋,亦都唔識得解釋,所以唔再玩落去,就嗱嗱聲做。所以有陣時都無辦法,我唯一個刻諗度就係搵事頭婆出嚟幫手,個刻鐘真係有用。
比咗錢先發現要印張野副簽之後要再記過去英國等佢覆
真係麻煩咗好鬼多,爬完文發現之前簡單好多

啱先打左去英國問如果真係唔識英國佬或歐盟人咁點,佢叫我搵美國佬但我又唔識,之後話澳洲人都得但我個個都唔識咁點算好

捉得嚴啲都好,等啲人無咁易拎得返但可唔可以比寫之前寫大隻啲要副簽
比錢之前
搵BNO holder試下
早啲續咪唔洗搞咁多嘢
乜已經由叫經理進化到去搵大使館
都無身邊無人有續,全部過期10年以上
係咪已經無行,英文又唔好唔識好仔細問英國果邊點做好
有早知無乞衣呢排先醒起有本bno
請我食飯
兩年後幫你簽
巴打係新系統寄咗過去收到之後叫番你補副簽?

定係寄咗去 佢仲未收到但你睇咗呢個post發現自己要副簽
問下同事/朋友去旅行用乜嘢護照
又睇下朋友旅行相有冇影到護照夾登機證
我咩都未寄過去,佢叫我印張野填好再寄過英國,佢地先再話個地址比我聽我其他文件寄去邊
(應該係咁)

英文科科長但英文好差所以係估估下
兩年後先請ok?認識左先
咩都冇寄
有冇睇page 1

hkid copy
hksar passport
address proof
舊bno
我知要寄咩,但封email係叫我副簽左先寄(好似係)
都比咗錢,耶蘇都幫我唔到(我估既)
仲得咩?
唔怪之得MAY姐話遲吓辭職...

利申:9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞