『薪火post』BNO 續期資訊(33) 祖國新線上續領系統上線啦!!!!!今期真,BC一注獨中

1001 回覆
51 Like 5 Dislike
我老母當時唔識填,出生地填左做醫院名
最後都自動幫我改左做Hong Kong
以前一定跟IATA標準
但自從左膠掘起,好多地方都打破呢個限制
香港如果有合理原因都可以轉九龍、新界
8/4,今日收到
而家韓仔部退稅機讀到 GBN ,不過係特登出 error。廁板讀到 CHN 係無問題係即時退到 cash,所以先 call 大使館搞,但未搞就跪 。
呢排睇好似又轉封面又盛

想問下咁依家續係好左定衰左
嚇死我,噚晚我仲係用緊舊系統申請
而家幫老婆大人搞就轉左新系統
好心佢攞咗EU Citizenship 就乖乖地唔好成日老點BNO Holder啦
聽佢咁講
有嗰句講non eu observation
真係 冇咗一啲權利

真係慘刺
我今日收到新bno,有呢句
如果早一個月申請就冇事
如果BNO真係有喺歐洲Freedom of Movement嘅權利嘅話,點解揸BNO嘅巴絲入歐洲仲會有印
咪撚信呢條友講啲嘢呀
佢最鍾意講到啲嘢似層層咁
年中伏咗好多人
唔係表面立場親BNO就係正確資訊
世柒都算
其實佢係真膠定假膠
真係慶幸自己上年十月續咗
要開新POST啦樓主

其實句嘢嘅意思好簡單,依家短期Brexit唔到 又開始出現BNO封面BC 為免又有香港老鼠混水摸魚 所以咪加多句Obsevation囉有幾難理解好心世柒咪再老點人
好啦
只係多一句野佢就可以FF到咁多野出黎真係幾勁
『薪火post』BNO 續期資訊(34) 早續早享受之「知否世事常變,變幻原是永恆」
https://lih.kg/1105144
push
成日話收費版再勁D 究竟收費版果D可以有幾顛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞