『薪火post』BNO 續期資訊(33) 祖國新線上續領系統上線啦!!!!!今期真,BC一注獨中

1001 回覆
51 Like 5 Dislike
你攞住英國護照
佢係應該講英文㗎喎
好詳細...你交D野咁齊應該都唔會有咩問題架啦

空郵掛號 $11+$60 都幾平
睇到部機?
啱啱係曼谷新機場退稅果陣同d鬼國人一齊排,跟著有兩個支那人眼「柑」「柑」望住我本護照研究然後同對方講:他是拿甚麼國家護照?果下心諗,關你地d低端名牌賤種撚事咩,總之我唔係拎強國護照就得啦
英國護照都唔知
咁井底
佢哋邊睇得明雞腸吖,望住佢地提子個樣心都涼埋
個arm of coat
可能佢地見我地本護照係紅色就覺得一定係中國護照,但就奇怪點解護照個封面係獅子獨角獸而唔係同佢地一樣係廁板
好詳細...你交D野咁齊應該都唔會有咩問題架啦

空郵掛號 $11+$60 都幾平

BTW...做咩唔寄SPEEDPOST個類
我見上面啲巴打好似用掛號都好快 所以就冇用speedpost
近日終於的起心肝睇哂須知
想confirm一樣野, 我BNO個名係Chan Mei Lai, 但係而家身份證多左個英文名, Chan Mei Lai, Mary, 係咪就係:
Changes to an existing passport 因需要更改現有護照資料而申請換領新護照
這個選項代表你:
你的名字或其他資料已改變
你的樣貌有很大轉變
你的英國國籍狀態轉變 (例如你是已於英國取得定居資格並登記成為英國公民的英國國民(海外)人士,而你從未申請英國公民護照)

恭喜哂
你而家有個本過左期未呀

我年尾畢業想改名,加個英文名苦去
但係又想等出新passport先,好似抵啲
之後話10月左右出

依家嗰本4年前續
過左,膠左
係當首次申請呀呵
屌原來係咁
上個月就係用bno 做唔到即時退稅要用女朋友本廁板
唔係咁解doc有寫點解唔睇咗先
佢地真係好井底之蛙。睇黎洗腦教學好成功,成功植入“支那就是世界”既概念
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞