【暗黑地下格鬥會】《虔誠者》(13)

980 回覆
279 Like 3 Dislike

細佬

你地大佬呢

細佬

大佬
成班廢柴
成班廢柴

細佬

大佬

細佬

大佬

今晚再出

細佬

大佬

今晚再出

快啲出嘢喇
今晚再出

快啲出嘢喇

「幾錢?」霞向守門人問。

「喔!」守門人見身穿錦繡白紗薄絲袍的霞,打量了她一下,想必她是個有錢人,便說:「嘻嘻,小姐!你唔需要入場費,貴賓席入去之後轉左!」

「喔?原來免費啊。」霞滿意地點頭。

「當然!」馬場守門人客氣地笑著,然後轉望住我並恭敬地說:「保鑣大人都慢行!」

我竟然被誤當保鑣了⋯⋯

「點⋯點解我唔可以入去啊⋯!?」進入馬場的通道中,有個拉住馬的瘦弱男人正跟馬場職員爭吵著。

「唔比就唔比!再唔走咪怪我哋唔客氣!」

「依到就係馬場?」霞抱住寶劍、面帶自信的橫望四周,大家閨秀的傲色盡顯在其微揚的嘴角上:「不過不失。」
「明明講到明有資格比任何人參賽嫁!!?」那拉馬的瘦弱男人還在說。

「⋯⋯你緊係想俾人打!」馬場職員說著就想要揮拳。

「啊⋯」瘦弱男人吃了一拳。

「嘶——!」馬兒可能出於保護主人的意識之下使用前腳踢把馬場職員踢飛幾呎。

「屌啊!你隻廢馬!!殺埋佢隻馬!!!」馬場職員召集人更多人手,其中一個更掏出了手槍要往牠射去。

「停手。」霞的一聲喝令,用寶劍格走職員手上的槍。

「你⋯⋯」那些職愣了一下。

「連畜生都恰,你哋知醜?」霞問。
沖完涼 繼續
睇黎我要出黎保護返霞
「請問發生咩事?!」就在場面僵著之際,一位貌似主管的西裝男士走上前問。

「主管…」被馬踢飛的職員,按住胸口抑痛地說:「有個人想拉馬入嚟比賽……我哋阻止…」

「就係咁簡單?」主管重問。

「你漏咗一句,仲想殺埋隻馬添~」霞輕佻地俯視住對方。

「喔…咁應該只係好小事,咁小姐你係?」斯文的主管轉視住霞。

「佢係貴賓室嘅觀眾。」我搭一句嘴,這句話應該會幫上不少忙。

「喔喔喔…!原來係咁。」主管微微點頭、躬身:「煩到你唔好意思!向左轉就係貴賓室。」

「點解唔俾佢參加比賽?」霞只問一句。

那名瘦弱的馬夫似乎沒預料到霞的幫忙,自己也感到意外,微微張住了嘴巴。

「呃…」主管一時間回應不上:「係咁嘅,因為報名參加日期已經結束。」

他鼻子位置發熱,在說謊。

「你哋出面寫明參賽日期」
霞見到我係咪會變返做第二人格
睇黎我要出黎保護返霞

然後再睇霞保護返你
睇黎我要出黎保護返霞

然後再睇霞保護返你

我應該係好打過廢時
睇黎我要出黎保護返霞

然後再睇霞保護返你

我應該係好打過廢時

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞