【暗黑地下格鬥會】《虔誠者》(13)

980 回覆
279 Like 3 Dislike
無敵風火輪呢?
加更呢?
時仔 跟龍仔學下野啦 咁屈

零智商仲學乜鳩

[url]網址 [/url]

赤時:我係食腦。

冇腦點食

食左咪冇囉
墨龍係咪暫時最強
墨龍係咪暫時最強

格鬥大會入面
墨龍 vs zw 會點?
時仔 跟龍仔學下野啦 咁屈

零智商仲學乜鳩

網址

赤時:我係食腦。

冇腦點食

食左咪冇囉

今日聽過最好笑嘅笑話

Zw應該係無敵,除左對紅男
墨龍對小一會有野講多d
Btw小一去左邊
小時可唔可以勁啲用智力打敗人只會被視為冇實力

墨龍對小一會有野講多d
Btw小一去左邊

邊個係紅男

墨龍對小一會有野講多d
Btw小一去左邊

邊個係紅男

墨巴講過zw淨係驚紅男一個

墨龍對小一會有野講多d
Btw小一去左邊

邊個係紅男

墨巴講過zw淨係驚紅男一個

zw係人類中最強 唔計咩特別系
利伸:問過
白逸說到一半的時候,我已經飛奔往擂台上。

「海鯊!」我赤灼之眼所見,他體內多處器官嚴重出血了。

「喲,黎明‧‧‧?」墨龍望住了我,不過我沒空閒理會他了。

「你‧‧‧你係‧‧嚟‧‧‧‧‧‧」海鯊一見到我,便瞳孔收縮,好像看到來收命的死神一樣。

「我係百毒!」

海鯊想了想,又說:「要殺‧‧‧要宰隨便‧‧‧‧‧‧反正,我都活得唔耐‧‧‧」說罷,他口中含著的血水就從嘴角兩邊溢出。

「我冇諗過嚟殺你,我嚟只係要問一樣嘢!」我在他身上幾個穴道點了一下,阻止黑血及血塊凝固,暫時為他廷命數十分鐘:「到底輓歌係咩位置!!」

「我‧‧‧我‧‧‧‧‧‧唔‧‧‧清‧‧‧楚。」

「咁其餘師團嘅人!?」

「唔知‧‧‧」

「點解你到死都要保留‧‧‧‧‧‧」

「我冇‧‧‧呃你‧‧‧百毒‧‧‧‧‧‧」海鯊一句一句說:「我一早‧‧‧已經離開赤兵隊。」
「咩‧‧‧咩意思‧‧‧你參加依場比賽嘅時候明明係用赤兵隊嘅名義‧‧‧」

「要參加暗黑地下格鬥會‧‧‧參賽資格之一‧‧‧係要該門派或者人物‧‧‧‧‧‧係廣為人知‧‧‧我逼不得已‧‧‧‧‧‧先用赤兵隊名義去參‧‧‧賽。」海鯊說。

「咁你點解要參賽‧‧‧又點解離開咗赤兵隊‧‧‧‧‧‧」

「輓歌‧‧‧管治手法我接‧‧‧‧‧‧受唔到,相比起赤曲‧‧‧佢實在太高壓‧‧‧好多任務我都唔‧‧‧‧‧‧想‧‧‧再送自己隊員去死,加上之前因為鬼匠佢提出某件事嘅反對意見‧‧佢就被輓歌監禁住‧‧‧‧‧‧無奈之下‧‧‧我只可以離開赤兵隊‧‧‧我唔想再有自己‧‧‧‧‧‧師團嘅成員為我而死‧‧‧」海鯊說出此話的同時,水鬼的面容彷彿有一瞬間如他重疊。

「嗯‧‧‧我‧‧‧明白。」

「咳‧‧‧!」海鯊又噴出一口血,說:「原本逃離赤兵隊之後‧‧‧仲諗‧‧‧住落嚟九龍寨長居逃避追殺‧‧‧‧‧‧順便參加比賽賺少少生活費‧‧‧估唔‧‧‧到‧‧‧‧‧‧我始終有咁嘅一日,做特工‧‧‧大概預咗。」

「冇一個特工‧‧‧可以安詳咁死去。」我黯然地說。

「你明白就好‧‧‧明白就殺咗我,我知道你係受輓歌命令嚟追殺我‧‧‧‧‧‧」海鯊說:「寧願好似頭獅子咁痛快戰死,我都唔想好似隻綿羊咁等死‧‧‧‧‧‧!」

「你誤會‧‧‧我一早被脫離咗赤兵隊。」海鯊問。

「即係‧‧‧你‧‧‧‧‧‧你一早‧‧‧已經唔係‧‧‧赤兵隊嘅人‧‧‧?」

我點頭。

「咁請你‧‧‧要救走鬼匠。」

「佢比輓歌監禁喺邊?」

「喺‧‧‧東‧‧‧龍洲。」

赤曲戰死的地方。
海鯊
主持人好撚搞笑,專業
廢時先係真正主角
小一 墨龍 忍蛋 zerowind 真理都係佢嘅朋友
「我會去,我會救走佢。」我對海鯊承諾。

「係咁‧‧‧‧‧‧我就安息。」海鯊合上雙眼,說:「世上‧‧‧果然一山,還有一山高‧‧‧。」

‧‧‧

兩秒後,海鯊就突然抱緊住我‧‧‧!

「就俾我‧‧‧激烈咁死‧‧‧‧‧‧喺你嘅毒下。」他把我抱緊,我再一次感受到戰友短暫的溫暖。

但換來的代價,便是對方永遠的離去。

海鯊手指微微抽搐,胸口有些少起伏,不過一會就吐出一大口黑血死去。

「嗄‧‧‧」我腦內一片空白。

我會完成你的遺願。

「喲?黎明同志,你認識佢?」墨龍問。

我橫抱起海鯊的屍首,沒有回答墨龍的提問,就離開會場,直到去我之前為水鬼挖下的一墓下,一同把他葬於此地。

「海鯊如水鬼一起共玩的地方。」我在墓碑上刻著,然後躬身:「好好安息。」

「係咁‧‧‧‧‧‧我就安息。」海鯊合上雙眼,說:「世上‧‧‧果然一山,還有一山高‧‧‧。」

‧‧‧

「就俾我‧‧‧激烈咁死‧‧‧‧‧‧喺你嘅毒下。」他把我抱緊,我再一次感受到戰友短暫的溫暖。

海鯊手指微微抽搐,胸口有些少起伏,不過一會就吐出一大口黑血死去。

我會完成你的遺願。

我橫抱起海鯊的屍首,沒有回答墨龍的提問,就離開會場,直到去我之前為水鬼挖下的一墓下,一同把他葬於此地。

「海鯊水鬼一起共玩的地方。」我在墓碑上刻著,然後躬身:「好好安息。」

唔明

‧‧‧

我會完成你的遺願。

「海鯊水鬼一起共玩的地方。」我在墓碑上刻著,然後躬身:「好好安息。」

唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞