【暗黑地下格鬥會】《虔誠者》(13)

980 回覆
279 Like 3 Dislike
水鬼bb

‧‧‧

兩秒後,海鯊就突然抱緊住我‧‧‧!

就俾我‧‧‧激烈咁死‧‧‧‧‧‧喺你嘅毒下。」他把我抱緊,我再一次感受到戰友短暫的溫暖。

但換來的代價,便是對方永遠的離去。

海鯊手指微微抽搐,胸口有些少起伏,不過一會就吐出一大口黑血死去。

咁小時即係等同勝出比賽, 可以代表這區參賽

‧‧‧

兩秒後,海鯊就突然抱緊住我‧‧‧!

就俾我‧‧‧激烈咁死‧‧‧‧‧‧喺你嘅毒下。」他把我抱緊,我再一次感受到戰友短暫的溫暖。

但換來的代價,便是對方永遠的離去。

海鯊手指微微抽搐,胸口有些少起伏,不過一會就吐出一大口黑血死去。

咁小時即係等同勝出比賽, 可以代表這區參賽

呢句基味濃
其實我好中意海鯊呢個人
真係好好睇
墨龍係講普通話?
時仔 跟龍仔學下野啦 咁屈

零智商仲學乜鳩

網址

赤時:我係食腦。

絕對嘅力量面前智力係會變得好渺小

廢時:望咩望

文呢
冇文
今晚繼續 會係加更
今晚繼續 會係加更

馬拉松式出文啦
今晚繼續 會係加更

無任歡迎
文文文文

文呢

依個係咩卡通?

文呢

依個係咩卡通?

the king of the hill
「已經問到啲咩?」忍蛋陪同我離開墓碑。

「係,喺搵到輓歌之前‧‧‧有一件更加重要嘅事,就係去東龍洲救番我以前赤兵隊一位老朋友。」我望住忍蛋,問:「你會幫忙?」

忍蛋做了個OK手勢、點頭:「就請我食一餐飯,象徵式幫你。」

因此,我們便前去了南部的「大富豪飯店」,反正我很快就要離開九龍寨了,就不介意花光餘下的那些錢。

「你有咁多錢?」忍蛋好奇一問。

「之前搞掂咗一班人肉販子‧‧‧喺佢哋藏身處拎咗啲錢。」我們一同步進裝潢華麗的大飯店。

我跟忍蛋被招呼到一檯二人桌坐下,然後就點了一,兩道菜,包括金乳燒豬和紅炒生骨。因為食店是位於九龍寨富人區域,又小有名氣,所以食材都應該是貨真價實。

我們在飯店中大概呆坐了半個小時,還未有一道菜上檯,於是忍蛋便禁不住問,

「侍應,我哋等咗好耐!」

「呃‧‧‧唔好意思!」一位侍應走過來致歉,說:「因為我哋飯店忙緊招呼卡多先生,所以比較忙!」

往走廊通道一看,果然有不少侍應正忙著捧一碟、二碟的菜式往最盡頭處的一間廂相送去。

「卡多好巴閉?十分鐘之內,啲嘢要上檯」忍蛋吩咐。

「但係‧‧‧卡多先生‧‧‧的‧‧‧確好巴閉‧‧‧」侍應面有難色。

「講嚟聽聽,有幾巴閉。」忍蛋招一下手,叫他靠近耳邊。
俊?邊撚度俊
「就俾我‧‧‧激烈咁死‧‧‧‧‧‧喺你嘅毒下。」

好想睇傲家比墨龍收皮
好想睇墨龍同靈風對打
「佢掌控成個九龍寨南部嘅賭業!擁有數之不盡嘅家產‧‧‧‧‧‧」

「即係用錢做武器?依啲人我見唔少。」忍蛋哄笑:「如果佢一陣對我有不滿,叫佢出嚟同我講,總之上咗我哋嘅嘢先~」

「下‧‧‧咁啊‧‧‧」

「照辦。」我盯了侍應一眼。

他望過我的眼神之後,便立即點頭,回到廚房之中為我們作好準備。不久,兩道小菜亦都上桌了。

但見傳去給那位卡多先生的菜餚還未停過,就好像馬拉松式一般不斷送往入去,有人的吃量會如此龐大嗎?粗略估算過,都已經是大概三十人的份量了‧‧‧

「哈哈哈!食多啲啊,任食任食!!!總之下場地區賽就靠哂你啦!」一把財大氣粗的聲音,從廂房中傳出。

「噹噹噹噹噹──」裡面還有著不斷扒飯碗的聲音。

「要多隻大燒豬!」

「對唔住啊‧‧‧卡多先生‧‧‧‧‧‧燒豬已經賣哂‧‧‧」

「賣哂!!?明明我入嚟之前仲見到一隻!」原來說話此人正是卡多。

「俾一位客人買咗‧‧‧」

「邊個!?叫佢入嚟見我!!我要佢做一世地下奴!!!!!」

良久,一名侍應行過來我們那一桌:「卡多先‧‧‧先生,請兩位入去‧‧‧」

「我哋喺出面都已經聽到哂~」忍蛋咬住燒豬的肉皮:「不過叫佢出嚟自己見我。」

「但係‧‧‧」

「但係咩?佢又唔係有好多高手喺身邊,一陣佢有命走得出飯店先再講。」忍蛋默默淺笑。

「正正就係有一位最近風靡一時嘅高手喺卡多先生房間入面‧‧‧‧‧‧」侍應緊張地說:「叫‧‧‧墨龍。」

一說到墨龍,我跟忍蛋就互視一眼。

「哈哈哈哈哈!」廂房的門被打開,有位穿住紫色西裝的胖子走了出來,望住我們:「就係你兩件垃圾食咗寶貴嘅燒豬?」

「我哋有錢。」我把所有錢放到桌上。

「有錢又點?我多錢過你!」卡多指住我說:「你兩個真係不知好歹。」

「墨龍少爺‧‧‧不如就比依兩個人一啲顏色睇下!」卡多得逞地說。

「喲!?黎明同志!」他料不及的是,墨龍會跟我揮手:「你又嚟食飯啊?」

「‧‧‧」但由於海鯊的事,我還對他耿耿於懷。雖說擂台比武,生死各自。

「墨‧‧‧墨龍少爺,你識佢兩個‧‧‧‧‧‧?」卡多顯然有點慌張。

「喔,我識得包住繃帶個一嗰,出生入死過。」墨龍淺淡一笑。

我終於知道為何菜餚不斷送往入廂房,原來食量極大的人是‧‧‧‧‧‧墨龍,

望望桌子,就算是炸醬麵,他都吃了六碗有多了。

「哈哈‧‧‧!係朋友就易辦得多,你哋今餐由我卡多集團包辦!!哈哈哈哈!有咩事歡迎嚟搵我,墨龍朋友,就係我嘅朋友!」卡多哈哈大笑著,但笑容有點假。

「個卡多發生咩事‧‧‧」忍蛋低聲說。

「睇嚟墨龍喺佢眼中好重要。」我說。
friend底
btw我覺得小時會同墨龍打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞