【暗黑地下格鬥會】《虔誠者》(13)

980 回覆
279 Like 3 Dislike
之前一條線「襟」一條線
宜家啲支線多到唔知點收科

魚蛋也沒有魚味,但是你爲了掩飾,特別加上了咖喱汁,想把它做成咖喱魚蛋。但這麽做太天真了,因爲你煮的時間不夠,咖喱的味道只在表面上,完全沒有進到裏面去,放進湯裏面魚蛋就被沖淡了。好好的一顆咖喱魚蛋,讓你做得是既沒有魚味又沒有咖喱味,失敗!
學神妹 拎住把姐
我諗墨巴應該幾鐘意呢個故
所以狂拉長唔願埋尾

不過反效果上面都唔少人有提
除左阻住莫友思出場之外
故事冗長、主線不明、不少角色無左影等等⋯⋯
少不了流失左厭悶/唔喜歡呢類型嘅讀者

希望墨巴儘快出個第一季結局先,大概先埋左幾條大尾
例如:
感情上同霞、夏林何去何從
赤曲生死同赤兵復仇計劃
仲需要向靈風復仇與否
霸嘅兩面人緣由何在
張真理嘅袐密

其他嘅大可以周不時出外傳同你其他故輪流出
你又唔洗唸死一種類型
所以狂拉長唔願埋尾

除左阻住莫友思出場之外

例如:
赤曲生死同赤兵復仇計劃
仲需要向靈風復仇與否
霸嘅兩面人緣由何在
張真理嘅袐密

你又唔洗唸死一種類型

後半部分正好總結這一切,但虔誠一完結都意味小時故事的結束,由下位主角帶領番成個世界推進
所以狂拉長唔願埋尾

除左阻住莫友思出場之外

例如:
赤曲生死同赤兵復仇計劃
仲需要向靈風復仇與否
霸嘅兩面人緣由何在
張真理嘅袐密

你又唔洗唸死一種類型

後半部分正好總結這一切,但虔誠一完結都意味小時故事的結束,由下位主角帶領番成個世界推進

結局都一早有所定案,只是未下筆
所以狂拉長唔願埋尾

除左阻住莫友思出場之外

例如:
赤曲生死同赤兵復仇計劃
仲需要向靈風復仇與否
霸嘅兩面人緣由何在
張真理嘅袐密

你又唔洗唸死一種類型

火影忍者夠長啦幾千集啦又唔見你話悶
所以狂拉長唔願埋尾

除左阻住莫友思出場之外

例如:
赤曲生死同赤兵復仇計劃
仲需要向靈風復仇與否
霸嘅兩面人緣由何在
張真理嘅袐密

你又唔洗唸死一種類型

墨巴唔好咁介意其他人點睇個故唔好比人地影響到
佢地唔中意唔代表個故唔好睇
我真心覺得個故真係好正,我正正就係鍾意呢個故嘅內容夠豐富
除咗一邊講緊主角自己嘅故事之外亦會加插以前舊故角色的情節
所以我完全唔覺有幾悶 內容真心好豐富
唔會永遠就係淨係講霉仲會講下其他敵人
不過唯一我覺得改善嘅就係有啲情節可有可
例如食野,睇人地格鬥大賽唔關事嘅無聊人物
所以狂拉長唔願埋尾

除左阻住莫友思出場之外

例如:
赤曲生死同赤兵復仇計劃
仲需要向靈風復仇與否
霸嘅兩面人緣由何在
張真理嘅袐密

你又唔洗唸死一種類型

隔離魔瞳夠長啦 咪一樣咁好睇
所以狂拉長唔願埋尾

除左阻住莫友思出場之外

例如:
赤曲生死同赤兵復仇計劃
仲需要向靈風復仇與否
霸嘅兩面人緣由何在
張真理嘅袐密

你又唔洗唸死一種類型

隔離魔瞳夠長啦 咪一樣咁好睇

終於搵到同道中人
精神糧食
咁其實係咪長期帶黑超就得

不可 始終會受日射

咁小時以前把遮呢

睇落去吧 設定某個位先遇番

另外果把傘好似係霞把劍造, 係咪可以小時同霞雙劍合壁呢
正 係真理老師個山洞就得 完美

個山洞好多毒氣

總有方法入去, 我諗要有真理老師先可以幫到霞攪返正個人格
正 係真理老師個山洞就得 完美

個山洞好多毒氣

總有方法入去, 我諗要有真理老師先可以幫到霞攪返正個人格

上次都入到去啦,係番果個位咪得
所以狂拉長唔願埋尾

除左阻住莫友思出場之外

例如:
赤曲生死同赤兵復仇計劃
仲需要向靈風復仇與否
霸嘅兩面人緣由何在
張真理嘅袐密

你又唔洗唸死一種類型

墨巴唔好咁介意其他人點睇個故唔好比人地影響到
佢地唔中意唔代表個故唔好睇
我真心覺得個故真係好正,我正正就係鍾意呢個故嘅內容夠豐富
除咗一邊講緊主角自己嘅故事之外亦會加插以前舊故角色的情節
所以我完全唔覺有幾悶 內容真心好豐富
唔會永遠就係淨係講霉仲會講下其他敵人
不過唯一我覺得改善嘅就係有啲情節可有可
例如食野,睇人地格鬥大賽唔關事嘅無聊人物

多謝支持

Btw 各位情人節快樂 我休假一天

多謝支持

偽毒??

多謝支持

偽毒??

情人節都唔關小時事啦
隔咗三個post終於live返
正評留名
有預應霞最後都要死
有預應霞最後都要死

多謝支持

偽毒??

情人節都唔關小時事啦

咁樣做唔到百毒

多謝支持

偽毒??

情人節都唔關小時事啦

咁樣做唔到百毒

多謝支持

偽毒??

情人節都唔關小時事啦

咁樣做唔到百毒

有異性冇人性
Btw 樓上有人話虔誠者冗長 建議以季度方式暫時完結
但我覺得成個故都好精彩 無咩悶場 好想個故長寫長有
所以狂拉長唔願埋尾

除左阻住莫友思出場之外

例如:
赤曲生死同赤兵復仇計劃
仲需要向靈風復仇與否
霸嘅兩面人緣由何在
張真理嘅袐密

你又唔洗唸死一種類型

結局都一早有所定案,只是未下筆

其實我個人上幾唔喜歡好似gundam咁, 一個無盡大世界由不同主角被ko再開新故事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞