【半互動】【喪屍】《凌晏三點,我屋企門口有敲閘聲》(7)

803 回覆
73 Like 11 Dislike

立志讀完書去金拱門砌魚柳Bell
無人推
又話兩篇
訓q咗 啱啱先醒 一樣有拖無欠
咁樣死下死下 d 喪屍又越黎越勁
又冇子彈 會唔會未到元朗就死曬
然後就會話其實主角佢哋已經到咗元朗,係等人出嚟救佢哋
係入咗去啦
點解唔邊射邊後退某個位再衝上車 硬係要留個去死
咁先有戲做呀嘛
咁條喪屍線咪推近架車
一個犧牲可以換來一陣注意
香港開始多蚊了。。
咁會唔會多文
尋求靈感中
藉著微弱的光線,你勉強辨認出共有四隻越過防線的喪屍--也就是說,扣除剛才由榮叔所發現且立即就地擊殺的那隻之外,其餘的三隻喪屍早已不知不覺地從你們視野之中溜走,並拉開了至少百多米的距離。

礙於距離和穩定性的影響,正全速趕回卡車的你並無法停下來慢慢瞄準,但就速度而言卻又無法在它們到達卡車之前追上,即時陷入了兩難的局面;而稍稍領先你數十米的榮叔則屢次嘗試暫時停步射擊,但發現即使命中腳筋也無法阻止它們的步伐後,也只好放棄念頭繼續狂奔。

一旦讓它們先抵達車尾,憑MK妹及阿桂二人之力根本就無法抵抗……不對……只要他們能成功拖延一點時間,等榮叔趕上後便可以--

當你正在腦內安慰自己之時,走在你左前方的榮叔突然蹲了下來。

「做咩事?」你急忙剎停步伐,循榮叔伸手按著的位置看去之時,才發現他的小腿正血流不止。「係啱啱槍戰個陣……」

「唔好理我!趕唔切㗎啦!」他嘗試再次站起走動,但只是向前小跑了沒幾步後,卻又再因痛楚而停下。「屌,如果我留低斷後就唔會咁……都話唔駛理我,快啲追啊!」

你回頭望了望後方還在與喪屍激戰的黑柴,又擔憂地望向無法走動的榮叔,在掙扎片刻後還是選擇轉身跑了起來。

「……頂住,我好快翻嚟!」你頭也不回地喊道,腳下全力衝刺。
push
樓主係咪有心寫死榮叔
做咩事成日榮叔都咁危險
主角之前俾人救開
依家到佢救人
榮叔有危險樓主都好危險
收刀片信
push!! 2日睇曬啦樓主快點出文!!!!
兩日一篇 又冇選項
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞