【半互動】【喪屍】《凌晏三點,我屋企門口有敲閘聲》(7)

803 回覆
73 Like 11 Dislike
push
犧牲
黑柴
黑柴終於有啲用
居然會肯為咗識咗一日既人而犧牲
好慘 佢戰鬥力明明高過浩南
淨係記得佢係咁發呆
我都係唔記得佢識開槍
樓主有冇文??
晏多少少 兩篇
為左樓主特登開翻個連登AC第一次留名
樓主加油啊
多謝!你個名
開波前一推
「你講咩話?」榮叔露出一副始料未及的表情,但是礙於喪屍接踵來襲的關係,他目前卻分身不暇。「你到底明唔明自己做緊啲乜?依家唔係俾你逞英雄嘅時間啊!」連開兩槍把面前兩隻喪屍擊殺後,榮叔才轉身向黑柴伸出手去。

「將啲子彈交俾曬我!無時間啦!」話音剛落,榮叔又馬上朝著你們背後開了一槍。回頭望去,才發現一隻喪屍竟然趁亂成功突破了防線。「俾我啊!」榮叔怒喊一聲,此時臉上已是氣得青筋暴現。

「講得啱係浩南,我哋有更加好嘅方法!」黑柴面對著如此暴怒的榮叔,卻仍能鼓起勇氣開口。「就算我哋兩個真係走得甩,無咗你,出到去都只會係死路一條。」他直視著榮叔的雙眼說。

「留我係到,我可以擋得住佢哋。無錯我唔係啲咩神槍手,亦都無上過啲咩戰埸……但挺身而出去保護其他人,呢樣嘢我做咗十幾年啦。」他臉上掛著前所未有的堅定笑容,向前踏出一步。「快啲走啊!嚟唔切啦!」

「浩南,走!」望見幾隻再度突破的喪屍正朝著卡車衝去,榮叔心裡明白你們沒有時間在這裡繼續糾纏下去了,只好咬著牙轉身立即回防後方。

「走啦!後面仲有三條人命啊!唔好理我!」黑柴手持步槍對著前方掃射,沒有再回過頭來,槍聲裡卻帶著一股無以名狀的悲壯和絕望。

那個笑容,大慨是他最後想留給你們的……「記憶中的模樣」吧。

「……萬一真係……唔好變做佢哋嘅一份子。」看著漸漸遠離的背光身影,你毅然轉身向著卡車跑去,只留下了一句不知有否被槍聲掩過的告別說話。
柒頭樓主打錯title 我search咗幾日’凌晨三點’都冇第七 以為棄咗故 btw加油唔好棄故 我係由你「門外鐵閘轉來怪聲」第一個po追到依家架!
黑柴啱啱覺得你有用想你繼續就畀樓主寫死咗
多謝
頭先諗緊有邊三個
原來我唔記得有個訓緊
Mk妹 金仔 重有邊個
用電腦條友
係喎屌 將黑柴同佢記錯係同一個人添
佢用哂啲彈咁榮叔佢哋咪冇哂子彈
lmlm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞