cls學校 老師報警趕學生走

1001 回覆
4855 Like 45 Dislike
其實附近好多住宅好多居民
睇相你都見到書包放哂喺地下
而且有講到話差唔多全級嘅人都喺門口
唔係講緊兩三個喎
我嗰陣試過有同學lunchtime喺街同個居民隻狗玩都比個居民打去學校投訴話咩嚇親佢隻狗
唔好一面倒盲反啦
band3尾都好意思攞出來同人比較
當學生長時間唔尊重老師 勸過都唔改 咁比一個教訓佢係可以接受

我都認為對部分乖嘅學生係唔公平的 所以我從來無講過今次學校嘅做法係完全正確
其實你係唔係真係個腦有問題?!

一,條街係學校外面,有學生唔得嘅?放低書包一陣唔得嘅?放學時有幾百個學生係到,就可以嘅?
二,啲街坊痴線嘅,你就要跟佢地一齊癲?唔通有街坊投訴你肥、樣衰,就要整容減肥?

乜野叫reasonable都唔識?
唔尊重就可以咁樣玩報復
真係好幼稚,正常老師響學生心目中既形象應該唔會係咁掛
不如你諗下,啲老師要廢到乜野程度先會搞到班學生咁?

學生唔識野都算,老師係大人,大人搞到咁完全冇問題?

乜野叫長期misbehave?你假設咗一兩個學生misbehave,定還是一大班學生misbehave呀?長期misbehave係指乜野?如果係長期misbehave,我睇唔到點解啲學生會乖乖咁聽老師指笛唔留係課室囉。
依家邊個報警先 居民咩?
個老師講話報警 然後警察真係嚟咗喎
點睇都係學校報警機會大啲吓話

再講 好哋哋點解會有全級人喺門口呀
因為老師趕佢地出學校呀on9

係囉,成級着校服嘅學生喺自己學校外面阻街

依啲係學校火燭先會發生嘅事嚟走火警咩先會叫啲學生走出去
依家last day 咋
乜原來last day = 火燭?

盲乜撚野反 攞個學生同隻狗玩嚟prove 啲學生deserve 咁撚樣畀教蓄對待?偏幫就收皮啦
咁你又知唔知有一堆學生大大聲喺門口講粗口話老師
有師姐喺正對面街聽到睇到哂
勸定罰呀?日日寫reflection係勸呀?

係門口講粗口就係misbehave?想問依家邊到講班學生係門口講粗口?同學係門口影相,你就話講粗口?

既然你講學校有問題,但點解我見到blame學生,見唔到你blame學校?唔好扮中立啦。
吹水台一個post
mon post 嘅教蓄出曬嚟
你點解釋年年都有得影今年冇先
你係當事人?
屌你老母啦 last day 趕學生走呀
講粗口咪算好
換着男校 第一間學校停課都似
係講緊冇證據話老師報
附近都有好多多事居民
痴線....
不如你問下班老師,呢form啲學生有乜問題先啦。

我睇唔到有乜原因要趕走班學生走出門外。你講下有乜原因要咁做?
唔好搬龍門啦

係唔係老師報警都好

老師last day趕成級學生出學校就係錯

就算係街坊報警

都係老師錯

唔係畀人趕出街 點撚樣會阻到街呀

其實係係唔係做開嗰啲俾人屈都唔會出聲嘅人?

如果有人屈到你最重要嘅一日冇咗,你仲可以好冷靜咁處理咩?

做開奴隸?
入得band 1 名校你就預左日日放學淨係做功課操past paper 根本係stress 足六年????

好明顯你唔係讀名校
band 1 名校都有好老師認真教學生 
老師講完話會報警,之後警察嚟?

嘩,咁啱呀?啲街坊一聽到老師就幫手報警呀?
咪就係年年有得影 今年無得影
係證明咗老師針對今年班學生
請勿跟車太貼
蘋果:警方發言人稱,昨日下午約六時接獲一名男子報案,指有約二十名學生在跑馬地雲地利道一學校外的行人路上造成阻塞,人員到場後學生自行散去,事件列阻塞,沒有人被捕。本報致電聖保祿中學查詢,職員稱校方需時了解事件始末。
你話有壞學生misbehave
年年都有㗎啦

做老師嘅唔鐘意 咪唔好同人影相囉
有得趕人出校㗎咩

啲學生唔想同班訓導留念呀
人哋同自己母校留念呀
上面話報警嗰個都係男老師嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞