cls學校 老師報警趕學生走

1001 回覆
4855 Like 45 Dislike
司徒都出埋
成班人做乜撚嘢
連佢都痴埋一份
點confirm 呢啲係老師自己先知 點會知佢地心想唔想趕學生走 但佢在場有份係事實
大聲屌鳩佢
屌你有乜好傾,嘈撚住點做卷丫下家産
作為舊生
我都唔認同呢次老師嘅做法
但係 睇到呢個post我真係好嬲
嬲啲小妹妹係到亂咁鬧人

暫且唔講discipline老師
但係paul sec既老師(包括上面某啲紅字既)大多都係好好 好錫我地
係我地畢業嗰一屆
每一位曾經教過我哋嘅老師
都有寫低祝福嘅說話係張a4紙 再加埋班相
過埋膠送比每個學生
我地個屆last day都有得影相 有得畫衫 仲留到好夜都冇比人趕走

冰封三尺 非一日之寒
尊重係雙向既
你唔尊重我 我又何必尊重你呢?
教過勸過鬧過 啲學生都唔改
樓上有個人話頭髮髮色比人捉
我心諗如果你天生就啡色咁form 1就比人話咗啦
根本係你自己染左 犯左校規比人鬧就唔gur 仲咁串以為自己岩曬

我諗
Paul sec出黎嘅人
‘曳’極 都只不過係 無著打底褲 條裙唔過膝頭
令班老師咁慶嘅 應該係佢地咄咄逼人嘅態度
基本上 如果你個人正正常常係唔會有人理你
寫reflection係因為我地學校冇記缺點呢樣野
試問你寧願比人記缺點定係寫reflection算?

就好似之前有中學搞盆菜宴咁 啲學生集體遲到 所以學校唔比老師去
個時大家都係指責啲學生 點解而家淨係鬧學校?

我唔係幫學校 因為我都認為今次報警有啲過份
但係我想大家知本身啲學生自己都有問題
而呢個問題都存在咗好耐 先會有今次既事件

我亦唔希望因為佢地自己比人鬧過
就詆毀咗好多好既老師
重申多次: 我唔係認同報警呢個做法
今次嘅事雙方都有責任
但係睇唔過眼有人係到搬弄事非
覺得佢係9up報警 然後啲discipline又真係報
咁都得!
我好想知 係咁叫啲老師過黎簽名 可能簽邊個老師負責監考 佢以為自己好細聲 但係佢用氣講野 冇用聲帶 唔識點形容 想唔想像到 然後每個老師叫過黎一次 最後仲要係咁傾 開考三個字之後 冇撚停過dklm
曳態度差就唔比last day 影相? 將心比心你都話你可以影啦 即係態度差就要比人針對 會針對嘅老師就唔值得尊重 你因為啲老師對你地好就認為係學生錯 老師可以針對 學生唔改就last day 玩佢好合理?
周慧儀好人嚟,上面報錯料。
佢其實好錫學生,想當年有啲學生比較反叛,但佢一視同仁,無偏心,一樣咁錫。惡係惡,但好多時真係學生錯先,例如如逃學,染髮。咁被鬧被罰,學生都心服口服。
所以佢好得民心,退休嗰時大家都喊哂。
但佢退休後,有兩條友上咗位,就成日亂屈針對嘅學生,其實所謂嘅曳學生好多只係唔願做乖乖小貓被馴服,因為唔受控制,所以咪話曳囉。
其實冇人話過grad就可以染髮
只係臨grad都搞咁多野好無謂姐
又要搵佢幾次 隔一個月又再俾佢check
我fd係頭髮生得好慢嘅人黎
啲頭髮好耐之前暑假染過
染返黑後尾先甩色甩到啡啡地
咁佢都冇理由瘋狂染
而且佢係家長信中有講上年暑假染過而家甩色
佢話偏啡嗰點係真嘅 佢髮根真係偏啡
個老師主要捉佢髮尾啡 即係舊頭髮
又唔好亂咁屌人

佢pe堂紥髻跑步係瘋狂甩 佢先放辮
但老師冇體諒過佢
佢退咗休咩 你係咪想講vchin
雖然周都係好人
周慧儀唔係vchin?
Sor 記錯名。😛
係,我係講vchin.
咁長費事quote
不過睇黎校方眼中既好學生開始出現啦喎
讀理科班?拎幾多個A/*? hku/cu?
對高尚既好學生黎講 反呢間封建學校既一定係壞學生壞份子
都明既
因為得你地先係尊貴既paulinians
根本冇試過比班教畜糟質 日日比人當狗咁針對 侮辱
因為對你地好 所以啲老師對部分學生唔好既話 一定係佢地問題啦
請問你又知道啲咩事實?
我都話明根本上面有啲老師係好人 咁呢個都唔算搬弄事非?
盆菜邊會唔關事 學生唔尊重學校 咁咪唔比老師嚟囉 同呢個情況一樣

都話咗老師做過好多野佢地都唔改 先搞到咁
我冇話過老師做得咁 而係雙方都有問
哦。原來誅連做法係正確嘅。

我想像唔到成Form嘅學生都好曳,對老師都好差。

如果部份同學係乖嘅,咁做法會唔會對乖學生唔公平?

唔好講到好有道理啦。

從來高壓手段嘅教育都唔會得到好嘅結果。
依家搞大左件事仲唔收 上左連登熱門 上曬新聞 啲妹妹仔仲覺得威 大佬 收埋啦 你唔覺得醜 我覺啊
利申 舊生
而且佢PE老師針咗佢三年
有次佢唔記得帶pe衫換
佢罰我fd除冷衫唔俾佢著
嗰陣係好撚凍11 12度
淨係著一件薄恤衫落去上堂想凍撚死佢?
佢前一日仲發燒 都未病好
重點係有另一個同學都冇帶pe衫
佢冇叫佢除 因為佢唔憎嗰個同學
後尾有其他同學出聲
話佢琴日先發燒黎 你仲叫佢除佢好易病
佢先俾佢著
咪係 佢地對你好唔代表佢地冇針對 只係証明佢地會對人好
咁封建嘅?有問題原收埋唔可以出嚟同人講?

同埋依家係間學校醜,唔係學生噃
就係因為之前你地不停收埋 搞到依家咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞