cls學校 老師報警趕學生走

1001 回覆
4855 Like 45 Dislike
library 5:30 先close 自修室5:45 先 close 請問比鬼用?
2x歲(自稱「老鬼」)
3x歲(自稱「舊生」)
40+ (自稱「校友」)
你同我睇緊同一個人喎
都唔一定嘅,亦都有高分低能嘅人存在。永遠覺得學校冇錯嘅校友存在。

係佢地心目中,母校係神聖,唔會有錯。就算有錯,都係啲人撩出嚟。同埋「如果唔係xxxxx,就唔會xxxxxx。」

所以有錯嘅,都係搵到錯嗰個人
點解唔影d仆街教畜上黎睇下
狗屁不通...
last day 影相係留念 "為各班拍攝照片" 每班有幾多分鐘?
你影嘅可以同學生自己影嘅相一樣?
個別課室要用 間學校得嗰幾個課室用得?
咁ok啦,同佢哋影相特別d,之後唔會影得返,當集郵囉。不過咁佢哋咪要買件袍囉,好多人租㗎咋。
唔好俾佢沉
Support 學生妹
講左咁耐,我覺得呢間學校既學生幾有品

因為唔好話改圖,連一張教師照片都冇

怒火中燒既學生仲可以咁冷靜,只係用文字黎屌幾句,我係佩服呢種修養

呢班pk唔好好珍惜學生仲當係草,不知所謂,名校教師?睇過?屌!
呢封聲明絕對係pr的反面教材
企到咁硬 0歉意
所有野都係為你好
係你地令老師「心急」「擔心」先報警
所以最衰係你班學生
根本就係令件事變大 火上加油
呢幾日last day
睇完先發現自己學校係幾咁好
我地影相影到到8點幾都未俾人趕
希望呢間野經此一鑊可以俾返啲自由學生

利申band2中中但人情味濃厚
好pk班仆街
都係band2
當年上埋天台一齊影相
最後一次 全級大大聲唱校歌
諗返其實都幾美好
無天台上但我地喺操場全級大合唱校歌
基本上一返到學校用電話已經無王管 啲老師講下野就會叫你自由活動
呢個社會係好撚扭曲既,呢單野後一樣大把人仆到去,仲會覺像很校風好撚清高純潔tim
呢單嘢而家咪拎一個老師出嚟祭旗咋嘛
佢地只會話對唔住 sorry囉報警玩大咗
但除咗呢樣嘢 成個post幾百個reply
幾多離譜嘅訓導年中做埋幾多陰質事
更加應該俾社會大眾
睇清楚呢間學校啲教畜有幾癲
個啲指住個學生個鼻嚟侮辱嘅所謂老師
支持更多師妹爆晒佢地啲臭嘢出嚟

點呀mon緊post嘅咁多位老師有冇嘢想講
有冇發現啲學生唔喺學校範圍就唔到你管
等你地仲成日想一隻手指捽死啲學生
而家一石激起千重浪呀 幾多舊生喺度吼叫呀
冰封三尺非一日之寒 睇清楚未?
你地亂咁報警呀 亂咁要人寫reflection呀
咩便服裙短啲個領低啲就係暴露嘅封建思想呀
係時候俾更多人知喇

今年中六嘅師妹同其他未畢業嘅師妹
好多舊生冇連登account但想同你地講
咁多年嚟啲學生係太純太乖所以粒聲唔出
實際上對學生有唔公平嘅對待同人身攻擊
已經係好多好多年嘅事
唔係個個有勇氣行出嚟講
因為呢間學校係會懲罰所有敢言嘅人
要你地喺強權之下屈服
今日有人轉述過ILau講嘅嘢 你地明晒啦?
過往好多年已經發生過好多次
啲老師係會侍住自己有權過你大聲過你
義正辭嚴 話自己有教無類
實際講盡大話 屈學生 傷害學生自尊心

不知有幾多人發誓呢一世都唔想再返嚟呢間所謂學校
佢地可以唔同意 可以否認 咁請佢地回應下
俾啲實例嚟證明下呢間學校有幾咁信任學生有幾咁開明
俾學生老屈咁慘 不如出嚟回應下?
應該係得啲象牙塔老屎忽先會咁諗
上面講咩爆粗就等如band2人唔笑狗都吠啦
邊個無青春過 而事實上中學就係你最青春個幾年 咁樣俾人毀咗啲美好回憶都唔敢出聲嘅真係奴隸嚟
不敢想象如果係我以前讀既中學發生,會唔會暴動

唉~
唔搵TA幫手影相係犯校規
無錯
件事咁落去實熄,一個post都唔爆

新聞得果幾隻字

當事人年級要準備考試,有冇其他校友可以組織個聯盟出黎操去母校表達強烈不滿?當然要有埋記者朋友

就咁算,乜都唔會變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞