電木結他樂理你問我答(52)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
我覺得自己對結他唔認識,好難砌得岩心水
同埋砌砌下其實唔平
其實如果外國
Se custom budget 我極推reverend
至於ce24/az 兩枝都唔會死人 出色嘅
平嘅charvel 都可以一諗
起香港真係揀番有resell value
耐唔耐心思思想換野
https://youtu.be/E9xmr_b44OI轟轟 轟轟 轟轟轟轟轟
Ernie Ball Music Man JP6

body: African mahogany
neck: Roasted flamed maple
frets:Stainless steel
15" neck radius
pickups: Dimarzio Crunch Lab + Liquifire
想聽Are you dead yet
教呀....我地係會盡力滿足各位大佬要求
o岩o岩試左 好難
最近cob魂燃燒, 有一下冇左理智走去搵alexi laiho pink sawtooth 幾錢好想買
電結他新手
我彈開電木
有支Gs Mini都彈咗5-6年
呢排想試吓電結他
但做咗陣research都唔係好知點揀
有冇話邊支似GS Mini咁嘅價位/Level?
3-4k?
Fender, prs se(韓産), sterling, g&l, 小小ibanez 都不俗
睇樣 風格之類
有冇話彈咩多 再俾model你
我比較鍾意用Jackson 嘅 Alexi
請問有無around $1000 民謠結他推介?
我到今日都覺得呢枝野好出色
占仔新旅行會唔會有片出
賣pedals

Tc polytune3
Mythos runestone
Bondi sick as
Foxpedal the wave
唔該巴打
我主要係想搵好似GS Mini咁
Size細啲 Scale length 短啲
但彈出嚟嘅聲有返咁上下
又唔會好似玩具咁嘅電結他
因為我係女仔同埋手比較細
第一次見roast maple頸jp6
好靚
我覺得可以去睇下 拎上手試下啲正常size款 上面枝枝ibanez真心鍾意 其他fender tele, strat / 韓産prs se都好
望下fender ge jaguar, mustang 同duo sonic,
電木想買個amp for 練習用
Below 1000蚊有冇咩推介?
你講完之後去TL試左支平的CHARVEL,如果同價位黎講,我覺得仲順手過CE24/AZ,前幾日試完而家都心思思想買
真 但我鐘意五千銀個枝ibanez多小小

除左左highroad fuzz, 全board賣
有冇人有興趣接手
Tc polytune 3
Mythos runestone overdrive
Bondi sick as overdrive
Foxpedal the wave delay + reverb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞