電木結他樂理你問我答(52)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
小店有!
reverb ?

我剩係試過日本digimart, o岩o岩第一次上網買結
唔好意思...因為自己有d問題潛左好耐...
而家開始會回到最活躍時期
加油, 記住最緊要小心對手
加油占
老占 12000 budget 有咩結他推薦
幾時出片
AZ!!!!! 印產有找tim呀
今晚夜d,不過個gag過晒氣....
本地買電結他有咩地方可以行
通利,弘力
!!! 弘力行路去到
木結
想玩math rock 應該點入手?
好好奇Alexi同Mustaine出走Jackson嘅原因 對比依家我比較鍾意佢地Jackson嘅Tone
雖然唔係樂理
新手想學電結有咩要買黎做準備 除左支結他?
有咩推介?
曲線自爆?!

between我部htc全爆+曲moon都冇事仲使用良好
Taylor?
一係加少少上4仔, 一係買2仔deluxe剩返少少setup同upgrade
睇多d日本動漫
alexi擺明錢作怪啦....佢走完jackson又走左去marshall 個tone唔夾到嘔(而家仲係咪marshall既人我就唔肯定, 但marshall個網仲有佢, 但好似唔覺佢近年有用)

Mustaine應該好d掛感覺佢係有骨氣既人(當年比m記踢走痛定思痛?)

等熟詳情既巴打出黎解畫
1)出聲既器材(amp/speaker)
2)一個彈結既地方(好多人都冇理呢樣, 買晒返屋先慢慢執然後撞手撞腳), 唔係要好大, 係你要準備好夠你拎起同放低支結他, 同埋隨手可以用到電腦(重要!)

3)雜項:
a) pick: 唔同size厚度牌子, 你要試出自己鐘意咩"手感"(普通野貴極都係十蚊八蚊)
2) cable: 隨結附送(如有)既cable十之有十都係垃圾, 你唔會想你享受緊o個陣條線瓜左你要落街買
3)結他線:理由同上

玩到咁上下你會覺得手指痛, 咁就係時候拎去setup, set完就係第二次射上個moon既時候

加油
早排 買左支 二手結他, 本身係有 tremol-no 用開hardtail mode, 呢排想玩下 大搖,粒左邊羅斯 較去最左轉緊 右邊兩粒鬆左佢, 發覺用支震臂 就會走音,好平均地 每條弦都走音 見locking nut d羅斯有少少生銹 唔知關唔關事? 唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞