電木結他樂理你問我答(52)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike

跟埋daddarios exl系列
也可補差價用其他
通利都din左 折到要錢唔要貨咁

早幾日prs間房空晒 d人好似走難搶糧食咁
我都諗緊,因為純粹無24格結他所以買支
可能用一排就upgrade
你支musicman都會放
咁se啦 sterling好難放
全部結他都放轉另第個牌子
遲下成街PRS
學其他巴打話齋,PRS Ce shatin我之前望落覺得幾靚
不過就無拎上手試
講全能係咪prs比musicman全能咩都玩到下咁?
Fender都放?果支好靚wo
呢支爭札緊o
低custom一級
S2之上
但我鐘意bolton
兩枝都全能
Versatility, clean tone, Resell: prs
Playability 同 恆聲 但要頂得順佢枝頸: music man
再計條數俾你
冇top ge aries / delos 就 1050
Dc (neck thru) 1150
Theos 1600
燒條頸100 再加個trem再100
我當你加個普通300-500 top 加shipping
Theos本身就連4a flame maple top
圍埋average 1500連shipping就12k
你要轉多小小其他野就爆budget
學生哥要儲多啲錢先得 btw kiesel同 warmoth邊個好啲
warmoth我有幾個FD砌過都評價一般
但我自己就冇玩過
有kiesel, warmoth頸, 彈過az
Kiesel ~> az >> warmoth
o岩o岩返到香港, 聽日即刻返去彈結, 好手痕
試下做擘手練習先
想問你教唔教速成學流行曲
以前有學過一排結他但同冇學過差唔多
多謝曬巴打
多謝沾叔
如果好vintage strat, xotic / lsl吸引好多
尤其xotic
呢期除左prs se custom 24外都有留意az,不過mij款又爆budget
搵日落TL試下ce24同az先,慢慢供
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞