電木結他樂理你問我答(52)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
買左ipad pro
好似可以直接用adapter插隻scarlett 2i2落去

而家個scenario係想拎返hall用ipad加2i2當amp/effect用
係咪得bias揀
有無其他app好用
jam up都係個唔錯既選擇
我都好想買ipadpro
點評價Jeff Hanneman
..........其中一位童年偶像
好欣賞同佩服呢啲低調嘅大師,可惜Jeff走得太快
我本身用緊2i2,呢排換左隻電腦mon之後就好大電流聲,係咪因為我部電腦,喇叭呢d電子野插埋同一塊拖把
睇中兩支結他 睇過YOUTUBE既REVIEW
覺得兩支都唔錯 幾型棍 (主要覺得型 其實未拎上手玩過)
一支係FENDER ELITE TELE THINLINE
另一支係DUESENBERG STARPLAYER TV
大家覺得邊支會好D?

FENDER 應該可以去TOMLEE買到
到時可以試下玩 另一支應該就要EBAY 完全無得試
......
有機會, 試下搬第個位, 如果度度都唔得有機會係d電唔乾淨 , 要買fliter
隔山買牛冇得試好冇安全感.,..
都明 都係穩陣d等tomlee特價買fender算
買amp定interface好?
睇完你條片 第一支想買PRS SE Mark Holcomb
google完line 6 ux2 好似幾方便 玩住先ok嗎?
慳位=interface

line6不了, 當年ux1好多都壞, ux2個phantom power又唔足火, 一肚氣

當年仲好多學生跟我用line6, 害鬼死人
咁買邊隻好其實本身諗住買Audient iD44錄人聲

但貪LINE6方便 軟件有哂結他

見你好似用Focusrite 唔知邊隻?
冇MAC機 唔買LINE6咁正常用咩軟件玩好大佬
新手用緊squier 個beginner pack
有支hss既strat同一個fender frontman 15g既amp
最近想upgrade一下
我都知兩樣都up哂會最好
但如果要揀一樣黎up
大家覺得應該upgrade amp定係guitar先?
想問下musicman JP系列邊隻最好
拎黎玩drop tune, shredding
我用緊8i6, 已停產

我都唔係mac機呀
入多隻multi應該最好
drop tune我用jp6, 7線係jp15-7
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞