電木結他樂理你問我答(52)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
灣仔早幾日有枝
睇定二手市場, 係咁換係咁換
Bridge humbucker俾枝strat 用 有冇推介?
想clarity好小小 唔好尖 唔洗恆聲
ta隻h2幾正,最近玩到停唔到
屌 幾錢 我預八百銀最多
Budget 2-4k
係通利見到prs se standard同pre se custom,兩款分別係邊
營多定泡菜
強烈建議俾多小小上泡菜 佢地baked maple neck 都係四千多
想問Fretboard Radius幾多比較好彈?
睇人 同 睇埋成條頸嘅
由7.25 到14 /compound 10-16都搵過好彈嘅
想問吓大家 rainie 結他點睇?好似係sell 日本做工,睇中咗支 02系列 $3680
長用加全面性黎睇,BUDGET AROUND 20K,會推介邊一款電結他牌子?

個人在TOM ANDERSON,PRS同MUSICMAN遊走緊。
TOM ANDERSON好多人都話好,但香港好似冇咩地方有得試,而且海外訂又有一定風險。
PRS全面性唔駛講,但MODEL太多攪到唔識選,我知你推介thin pattern,先前通利問,試左支連piezo但唔係thin pattern,個SALES話如果piezo用thin pattern 聲會好薄好尖。
MUSICMAN真係純粹俾條NECK寵壞左(用緊副廠STERLING),如果買都應該係買返JP15,新款個人唔鍾意,但唔知JP15可唔可以應付到唔同的STYLE。
tommlee 有PRS 2020新款未?
好似100美金咁上下
for速彈的話我個人感覺越平越好
2萬好似買唔到ta...

我準備放musicman jp15 限量版...有興趣可以唸唸
Jackson Soloist or ESP Horizon
放完入邊枝?
ESP Horizon
Jackson soloist
入左,等緊收貨
例如14"好過10"咁?
yes
ta?
全方位贏曬?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞