電木結他樂理你問我答(52)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
我冇吹雞既能力
但如果預埋我 我好樂意幫手
如果想solo多翻小小古典味應該學咩scale

搵到譜 但唔知岩唔岩
Neo classic?
harmonic minor
點睇suhr & tom anderson?? 介紹下
岩玩咩style? drop tune ok?
更正係SCHECTER & tom Anderson
TA真係冇得輸.....個top又靚..

我之前都爭D行動左訂TA .... 之後某d機緣巧合轉左訂第間....
等Custom既日子真係會感覺特別耐
新手想買支電結, budget $3000左右, 結他+amp有冇邊啲款推介
連埋Amp難d
剩結他可以睇睇Ibanez Gio系列, 幾抵屌
thx, 我之前未玩過結他咩都唔識 想問下amp有冇話邊隻平平哋玩住先
啱啱研究咗一陣, gio系列大約都好似係200蚊美金左右, 即係買個amp都要超過1000 hkd
可唔可以拍多D Vlog, 好鐘意睇你廢up
想跟你學結他,但本身有同班fd上夾band興趣班
希望遲D有機會同你撚結他
因為幾百蚊amp仔真係會想嘔
終於有人咁講, 好開心
等我盡情廢Up先
唔該巴打咁我去睇下堆gio先,係咪去大間嘅通櫃就應該齊?
直接落尖咀
點睇solar guitar?
https://www.solar-guitars.com/product/e1-7fbb-flame-black-burst-matte/

想買呢支7弦

見班youtuber話唔錯

同價位 想玩7弦有更好既野推薦嗎?
未試過solar, 我自己有schecter blackjack7同musicman jp15 7

schecter 就ok, musicman 就勁正
唔該晒你
成日想live問 撞唔岩時間
Schecter 我剩係得支synyster custom
睇下盡live返多d
nuts width係咪寬d彈solo比較好彈?
Schecter
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞