電木結他樂理你問我答(52)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
你上網㩒定打去?
我個陣打去
咩top
Super strat
有delos, theos, aries n dc
Neck joint有小小唔同
Dc貴d因為neck thru.
你預1200-1300 (basic model + trem + shipping)
再加top(呢個真睇你要咩top)
同neck用咩木 3pcs, 5pcs, 7pcs都有
你再睇下其他finish / hardware野

Basic delos 1100 加幾多錢top都真係你話事
近期d人嘅
要訂靚top就快
Black friday / Cyber Monday sale
冇pickguard就真係完美
Theos/ dc la

Theos

Dc(neck thru)

Aries (bolt-on) 我個款
Sterling Jp60同Prs se 24點揀
你枝se 24 mik 定mii?
想買支中階24格咋
Prs se custom 24有mii?
Sterling起香港好似完全唔保值
由2019 custom 係mii
乜野結他除左gibson同fender係香港好似都完全唔保值

類似咁
想問下搵巴打setup要幾錢? 支gsmini通利買返嚟弦距好高
睇下上面個幾款
Bevel可以自己加
如果有對比下心理上mii個名好似downgrade左,雖然sterling好似都係mii
屌,二手區PRS有時個價低到痴線
萬5,6有支custom 24
其實我好鐘意枝ce satin
ce satin其實係PRS 咩LV,係咪屬於CUSTOM 24?
見TOMLEE都賣成皮幾1枝
想買PRS好耐但俾PRS唔同的MODEL攪到好亂
開心就夠
明呀,比個理由自己下支囉

我新砌個支都特登加錢烤左佢
好似窄窄地...佢最基本既餐單都已經係你budget
咁砌得結實有少少自己preference 架麻...你睇上面巴打都話悔冇烤頸
你需唔需要考慮二手市場

如果要,se好啲
o岩呀,你睇佢大佬就知
我而家成手蟹貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞