電木結他樂理你問我答(52)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
正確
利申 7-8k 訂左枝好basic 嘅kiesel
LM,我都想萬零蚊多啲訂枝kiesel,唔知掂唔掂
唔好gloss, 其實好掂 你想試我可以拎出黎
好似好正

條頸好似好正 手感如何
可否分享下你既練習心得嗎?
同考8級有咩注意?
利申:就來考rockschool grade 8(EG)
呢枝係standard & 12neck radius
很不錯 如果preference野 我想佢v同厚小小
自從支Fender custom shop之後我已經愛上左網購結他

就係唔知佢好唔好聲先過引, 等既過程o個種自我爭札好自虐好正
當然可以

順便賣個廣告, 小弟既鋪頭有setup服務, 4年黎已經服務左應該有幾百位巴絲大家如果可以幫襯小弟感激不盡
官網有概覽
玩左幾年可以落差好大, 唔敢答
我都有少少想訂套gotoh返黎玩....但而家又kick住左支cutom未到, 支fender又好似唔捨得賣

唔知點好
pedal唔熟, 等巴打出手
係咪一定要買書?
呢支都幾好, 同印產az差唔多級數我覺得
同日產az比就有距離
有學生用緊kiesel , 可以整到個樣好誇張都得
呢個post要網聚啦
其實都係隨心.... 不過身邊的朋友都好勤力彈....攪到我最近都認真左, 我以前唔會set時間表...

而家可能每日訓醒就返鋪頭練1~2個鐘...冇工作會玩耐d
冇咩特定方向 但最近我加左好多scale同speed練習比自己

研究緊一種新(其實都唔新, 係我唔識姐)既發力方法, 速度同爆炸力提高左好多,大約練左1個月(照上面個時間)都開始有成果, 我d fd都話聽到明顯分別

不過我自己feel到未係好穩定

佢出左電子版, 一樣可以考試
彈到成pat屎咁 出黎賣笑咩
我覺得佢好彈過印az hardware都不俗
我plain plain地夠
但早左買冇roasted maple neck
同後悔冇koa top
訂左set bridge 諗緊買set locking tuners
但唔知size
有冇訂KIESEL的流程教學
想要super strat嘅shape但最緊要塊top要型 唔知10000-12000整唔整到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞