四日三夜非洲遊

801 回覆
154 Like 7 Dislike

收我皮啦耀揚
個度d人見到樓主你有冇好興奮?佢地好似未見過亞洲人咁

咁又無喎 我都想啲女女見到我好興奮
其實我諗都唔會未見過亞洲人嘅 始終Marrakech都係摩洛哥其中一個大嘅旅遊區 如果你話未見過亞洲人應該係比較落後嘅非洲國家
同埋摩洛哥都好似好多中東印度人去做生意(利申:正職9upper

其實我諗都唔會未見過亞洲人嘅 始終Marrakech都係摩洛哥其中一個大嘅旅遊區 如果你話未見過亞洲人應該係比較落後嘅非洲國家
同埋摩洛哥都好似好多中東印度人去做生意(利申:正職9upper

講開又講同個深圳姐姐傾開先知大陸仲未有旅行團去摩洛哥, 所以大家要去就襯早

上次幾個人去好似做左外星人咁,仲有人黎搵我地影相,係咪太柒嘅關係

Mix仲正
仲以為係香港人過咗去交流
咁巴打你點識佢㗎

旅行識

磨牙 我淨係識到兩個大陸姐姐

緣份好重要
Btw,大陸女狗也不屌

咁屌到都係緣份 何況我屌唔到
其實深圳個姐姐都幾有趣 有機會再講下

上次幾個人去好似做左外星人咁,仲有人黎搵我地影相,係咪太柒嘅關係

巴打對上一次去係1837年?
係咪都係Marrakech先 我真係完全無你咁嘅情況

一係就你真係澳洲大黑鮑

上年先去完,都係marrakech
好鐘意d北非風情,好想再去

咁又真係誇咗啲喎
再去多次囉 去下其他城市
好繼續返先, 頭先講到剛落車

因為實在太驚所以連相都無乜點影

快手亂影

一心諗住拿拿臨去hostel放低啲嘢先再出去慢慢影

年輕嘅我以爲好易就會搵到個hostel, 其實我已經跟足哂Google map 嘅指示行

Google就話行綠線, 正確其實係藍線, 而我就喺紅線行咗差唔多兩個鐘

無誇張到真係兩個鐘

其實個問題都係搵唔到個入口, 因為成條街都係鋪頭

我住嘅hostel 就係80號, 而嗰度啲街號非常之無系統 行到我o撚哂嘴

我開頭係跟住google map 行, 但基於搵唔到入口就嘗試跟街號, 點撚知80號係間鋪頭 你玩撚哂啦

我曾經有幾刻喺度諗會唔會間hostel其實唔存在
我之後再上booking.com check 返 諗諗下應該唔會咁高評分都伏嘅

仲話咩絕佳位置真心俾佢害撚死

不過包埋早餐又真係幾抵屌嘅 又講遠咗

圍繞住個hostel其實都係不同嘅市集同啲鋪頭, 而我喺搵路嘅𠴱兩個鐘而經完全行熟哂同認得哂啲路

其實我最興幸嘅係嗰陣仲係下晝一兩點, 真係搵唔到都可以搵多幾個鐘先至天黑

題外話 喺我一路行嘅途中我不為意地走咗去一個賣皮草嘅市集
雖然小弟唔係素食者, 不過都覺得非常噁心, 唔知係心理作用定咩就覺得有陣臭味
最後就緊係走都走唔切 之後嗰幾日都無再返返去嗰度
可能有巴打會話on9仔做咩唔打電話去hostel問

喺機場條友幫我增值電話卡嘅時候佢就問我係咪淨係上網, 而我都口快快咁答咗佢係, 所以電話當時係打唔到的(其實我有諗過send email

可能又有人話, 路咗口邊, 做咩唔問路?

有兩大原因,其一係我硬(頸) ,我就係唔信我咁大個人連間hostel都搵唔到(其實俾著喺第二度我就一早問咗人

而第二個原因就係喺Marrakech唔問得路

如果你問啲local佢就會帶咗你去唔知邊柒度然後話你到咗, 再而問你要錢

其實帶啱我路我俾少少錢你又有咩所謂, 可惜十個有九個都會帶你入條冷行 ,但有一點我覺得好笑嘅就係佢地都係求財, 唔會話對你做啲咩(好似係,就算連打劫都無乜點聽過
留名
咁最後我點收皮呢? 其實就係俾我搵到個屎眼 咁細塊嘅水牌
literally係屎眼咁細塊 (好在我眼力好

不過搵到水牌都唔代表搵到hostel,事關個水牌就痴咗喺條秘道嘅出面

上面黑色嗰塊(仲要唔撚係eye level, 真心懷疑佢突登

一定係絕佳位置啦

第一次行真係嚇到賴屎

媽啊
老子甚麼__也不怕!!!

啊啊啊啊啊啊啊啊!!!!!!!!!!!!!!!!

屌你老母啊分叉路無水牌仲要黑到咁撚樣 molamolamolamola
以手震嘅程度睇得出樓主真係好撚驚 between幾好睇 樓主加油影好少少啲相😂
留名

多謝白芳禮巴打支持

多謝風箏兄支持
以手震嘅程度睇得出樓主真係好撚驚 between幾好睇 樓主加油影好少少啲相😂

老子甚麼......

咁又真係誇咗啲喎

我都識咗個摩洛哥人
佢話佢地地真係對亞洲人樣好好奇
不過佢地有興趣嘅都係日本
只可以怪自己投錯胎係香港
其實直行就係個museum(究竟乜尻嘢museum會喺個咁嘅地方仲要出面無牌 )而左轉就係hostel(左轉完仲有分叉路 )
當然好唔好彩嘅我就緊係向咗前行 ,幸運嘅係museum條友識講英文

佢話佢唔識路不過又叫我出返去行分叉路嘅第二邊, 我仲好記得我同佢講話我好驚, 佢答返我話no one can do nothing to you , 而我當時都無其他選擇,只好信佢(屌你你都講到咁,我仲可以點

信你囉

又真係光啲嘅

可惜我當時真係R爆頭, 有咩可能間hostel會喺個咁嘅地方

就喺我考慮緊入唔入個黑洞嘅同時, 我嘅救星就出現了

我嘅救星係一個鬼婆 (叫鬼婆no offense,相反地我仲非常之感激佢
local信唔過旅客信得過喇掛,同埋如果有遊客喺呢度出現即係附近應該有hostel

我好興奮咁用英文問佢路 點知佢用西班牙文答話佢聽唔明
既然唔明咁都無辦法 ,因為小弟其實識講意大利文,當見到人講西班牙文通常就會不自覺地答返意大利話(通常佢地都會識聽/估到少少, 因為兩種語言都好相似同埋學校可能有教,當然問路就太難了

點知佢一聽到我講意大利文就用返意文問我係咪識講 (屌你鄉里就早講啦

我知道佢應該唔會有機會睇到呢篇潮文,不過我真係非常非常之感激佢,
佢最後就花咗少少時間陪我搵路,遇到佢可以話係出門遇貴人,呢家諗返起直頭覺得佢有機會係天使

咁又真係誇咗啲喎

我都識咗個摩洛哥人
佢話佢地地真係對亞洲人樣好好奇
不過佢地有興趣嘅都係日本
只可以怪自己投錯胎係香港

Japanese av ? yes!!
可能係我存在感太低, 見我唔到
令日都差不多了
咁大個仔第一次打咁多字
其實如果你地有問題可以隨便問 答到盡答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞