四日三夜非洲遊

801 回覆
154 Like 7 Dislike
留名 英國撚

去多啲旅行 唔好淨係撚英國

冇咩錢又冇咁多假

絲打讀緊咩啊

文科jj
btw 蝸牛果到笑左
留名 英國撚

冇咩錢又冇咁多假

絲打讀緊咩啊

文科jj
btw 蝸牛果到笑左

其實我都係去咗三四日啫
同埋喺英國飛點都平過喺香港飛嘅
就係咁我就同佢返到hostel

其實佢個樣好膠 所以我都唔係咁想理佢(就叫佢啊膠啦 ),所以都係佢有佢check in 我有我上天台

唔係跳樓 , 我係諗住去影星

好撚多星啊屌你, 好撚多星啊屌你 (其實真係好多

因為天台開哂燈 光得滯, 我乜柒都影唔到 , 皮條就有一條嘅

咁我見無嘢做又唔想毒喺房 所以就坐咗喺reception, 咁啱啊膠又落咗去 (走唔甩了

雖然我毒, 但我都係個有禮貌嘅毒撚,所以就同佢吹咗幾句

原來啊膠佢係上海人, 工作緊, 係個關公小姐,見有新年假所以就山長水遠都飛去Marrakech玩 (我呢邊飛啲機票平咁多, 真係要好好珍惜,有機會飛多幾轉

其實講嚟講去都係𠴱啲 ,佢話佢想去沙漠玩, 又問我附近有啲咩睇,問我第二朝一唔一齊出去行

我一聽到就流哂冷汗,毒撚獨行豈能有伴相隨 更何況佢咁膠 不過佢都算識做 我係咁椅推一推佢就話明白

佢話佢想出去買啲嘢食,咁毒撚本善 ,都不忍佢咁夜自己一個出去 ,所以就問佢想唔想我陪佢行,順便認下路

咁佢梗話好㗎
推一推
之後我都無影相了, 因為相機放咗喺房

一路上同佢出去都無乜特別, 不過佢真係好煩膠

佢問我有咩好食,咁其實我都係食咗兩餐伏咗兩餐, 所以都唔想害人

之不過, 飲橙汁就實無死嘅 ,佢買咗杯都話幾好飲幾開胃(Between買橙汁我建議俾多一蚊買5MAD用膠杯, 會衛生啲

佢又追問我有咩好嘢地道嘢食 , 咁我食過三樣嘢最唔伏就係kebab, 咁我咪答kebab 囉

點知條八婆串到話kebab撚地道周圍都有得食 , 咁佢又真係無講錯 , 我又真係駁唔

既然佢都講到咁白 , 咁我都無需再為佢處處著想

所以, 最後我就帶咗佢去食蝸牛,_啦__
我嗰陣叫佢試一粒先, 如果唔啱就走人

點知佢一去到就坐低咗

試都無打算試

我咩風浪未見過? 不過當時真係睇到我o撚哂嘴 嘆為觀止,我都真係反應唔切 心諗可能大陸興食蝸牛

佢問我買大定細 我真係驚食撚死佢 所以就叫佢食住個細嘅先

佢叫完仲問我一唔一齊食 我: 啊膠:

啊膠:一起吃吧
我:我屌你啊咁撚益我
啊膠:甚麼?
我:你吃吧, 我已經飽了

因為成個畫面都其實唔太開胃 所以我就話去睇啲嘢轉頭返
再推推

佢叫完仲問我一唔一齊食 我: 啊膠:

啊膠:一起吃吧
我:我屌你啊咁撚益我
啊膠:甚麼?
我:你吃吧, 我已經飽了

因為成個畫面都其實唔太開胃 所以我就話去睇啲嘢轉頭返

見到你就飽
無人睇了
無人睇了

岩岩起身 live鳥
其實我都真係有嘢想睇嘅

事關嗰邊溫差好大夜晚真係有啲凍, 尤其有風嘅時候小弟真係有少少頂唔順

而嗰度嘅頸巾又好平喎, 所以我就想買條cashmere 戴下

買嗰陣其實都發生咗啲小插曲 , 不過就題外話睇下遲啲有機會再講

咁我買完頸巾就返去搵佢啦

我本身以為佢食撚哂 , 點知原來佢食完一隻就停咗

渣ga 又話要地道 咁撚和味都唔食撚哂佢

咁我都知佢食唔飽㗎喇 , 所以就帶佢去第二度再食過

我都係睇旅遊網介紹㗎咋 食完蝸牛食羊頭

所以就去咗食羊頭了
其實係我話羊頭係本地特色 , 之後佢就話去食

唔撚想影無影到所以都係網上偷圖

雖然張檯係放住大大個羊頭 , 不過其實食嘅嘢都係類似羊腩煲咁

我本身諗住一人一碟廢事唔知點埋單, 橫掂其實我好撚肚餓 (就算香港茶記都淨飲雙計啦

但佢就話叫一份廢事佢唔鍾意 , 佢都講到出口 , 我都廢事出聲

其實我就好撚想食, 但佢之前又話自己無食過嘢好撚肚餓 , 所以我都廢事同佢爭, 食咗一舊就算

但之後佢食到一半話自己好撚飽

咁就老尷喇, 如果我食就會顯得我成隻狗咁, 食人地食淨𠴱啲

但唔食我又覺得好浪費 , 重點係我仲好肚餓

不過毒撚一個又怕咩俾人話似狗啊 所以最後我都係食哂

埋單𠴱陣仲老尷 , 雖然碟嘢就唔係我嘅,但係唔俾又好樣衰喎, 好似俾唔起要人請咁

但既然碟嘢唔係我嘅,又有咩理由要我俾 , 唔通你去m記食人食淨啲薯條又要俾錢喇喎

最後就喺我諗緊點解決嘅時候佢就已經俾咗錢 ,而我就食咗一餐又唔飽又唔安落嘅霸王餐

所以話都係自己一個人好 , 同埋下次都係唔好咁好心

飯都食完囉, 仲有咩意思喺條街度行 ,所以最後都係死返hostel抖
嗰晚返到hostel 都已經好攰, 所以已經無影星嘅打算

同咗同房嘅兩個德國佬講咗兩句就瞓了 , 希望夜晚唔會俾人

小弟之後嗰幾日都無乜點同阿膠交流 ,都係食早餐嘅時候見到say hi ,

可能, 佢已經當咗我係一條狗
輕輕一推
好耶有五十正評

送張日落照, 多謝咁多位有份留言正評同追post

我知我真係好長氣, 打咗好多潮文

不過我想認真咁記低每人每事

Day1 已經正式完結了

Day2 會多返啲圖, 希望唔會咁悶
毒撚寫毒遊記俾自己睇
睡前一推
留名 英國撚

冇咩錢又冇咁多假

絲打讀緊咩啊

文科jj
btw 蝸牛果到笑左

其實我都係去咗三四日啫
同埋喺英國飛點都平過喺香港飛嘅

都係嘅 上年靜係留左喺英國
印度應該唔算大佬掛
啲大陸阿膠真心好煩
巴打早晨
上年去完 冇穿冇爛

沙漠一定要去 沿路風景正到hihi
樓豬如果去南非cape town 玩可以搵我
想獨遊呢d國家
但係小弟除咗英文、廣東話、煲冬瓜、少許韓文之外就乜都唔識
一去到呢d英文都冇乜人講嘅國家就感到絕望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞