LIHKG BMW巴打揮手區

996 回覆
28 Like 4 Dislike
P牌仔想出架車 屋企5個人都大份 想要內籠大又夠型 有冇推薦

x5m
巴打們點睇 12 年 F30 320 / 328
引擎一樣但 328 係咪馬力輸出大啲?
Thanks

冇人理
Thanks

冇人理

yes
Thanks

冇人理

yes

Pistons 唔撚係 engine parts

仲有你可以 mod 埋個 software 提升匹數
有冇E46 330CI既巴打
定係買E90 330I好

冇人理

yes

Thanks bros
如果冇諗住落 chip/ remap 係咪直接 328 好啲?
F30 有冇啲咩通病要留意

yes

Thanks bros
如果冇諗住落 chip/ remap 係咪直接 328 好啲?

直上328i啦咁,暫時冇F30 fd 有漏油問題,每年定期做全車 service 啦,養馬唔好慳

90 330啦

46 330好多問題

90 330啦

46 330好多問題

90食偈油好似食得好誇張
5w30/5w40/0w50
後面個數字講緊高溫黏度(油膜厚度)
越低就越薄,當然係會省油左爽左,但磨損會高左。

我師傅都有講過下, 但佢話你都差唔多9年車, 副偈真係有咩事都唔會整架啦
跟手就叫我轉5W-30 (佢話原廠好D), 咁一係夏天轉翻做5W-40

姐係本身可以行到下手車主,都俾你搞到行唔到
有turbo緊加要高黏度o既油

但我個架冇turbo 架wo, 2008年E90 323...
如果早期E60損耗方面又如何?

大伏 壞得嘅壞 唔壞嘅都可以壞

9up, 渣撚過e60未架你?人講你又講,乜車都要保養架啦

正想入部e60 有咩要注意?
打算545i

Thanks bros

直上328i啦咁,暫時冇F30 fd 有漏油問題,每年定期做全車 service 啦,養馬唔好慳

Thank you so much
前F30 328 ,M235i 車主
有隻寶馬原裝機頭 直唔直錢

No

打算545i

4-5蚊有部

打算545i

4-5蚊有部

btw v8計會唔會有咩通病?
買完預左有野執
盡量買部小d野整

打算545i

4-5蚊有部

洗撚,545無人要,舊車仲要咁大cc, 狗也不屌

m5又唔同講法
13年328i行29xxxkm正唔正常?
13年328i行29xxxkm正唔正常?

行好少喎

唔知有無被車行較過
賣25個8
pish
早幾日換完brake皮, 想reset電腦 front 同rear 點知show 6個dash 出黎 "_ _ _ _ _ _", 同埋著左紅色上架燈, 上網搵到話係兩條Sensor 線壞左, 聽日去買之後換
f20一個尾燈燒左一半, 有無推介可以去邊度整and幾錢左右?
矛人理 係咪要入谷討論?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞