LIHKG BMW巴打揮手區

996 回覆
28 Like 4 Dislike
想出部前期X1,大家有乜意見?多唔多野整?

住日本,見到5萬km樓下唔洗200萬yen,好想換車

冇 xDrive 既 SUV
留名
留名

F20 125i 終於收車留名
係咪有tg
原來仲推緊
想出部 x5 7 seater

咁多位巴絲打
而家渣緊錢七5系
架車超爽無投訴
日日操到佢死死下都無怨言
有無巴打同我一樣
都係原裝撚黎?

咩改裝都無試過

e91超靚仔,有靚盤就換啦

巴打知唔知架車坐五個夠唔夠力
會唔會話好易水滾 定係bmw通病黎

力就唔好expect好夠。08/09 就揀架323或325 ,最好325,差好少錢。但325慳油啲,力水夠唔洗下下大腳。

其實有心留意多啲,e9x 通病黎黎去去果一堆,如水泵水膽漏油。一插電腦check 實有code 出。或者visual check 副水箱 (即頭冚入水果個箱)有冇裂痕,水喉有冇裂痕硬化。大食車頭震果啲,簡單就洗下MAF, check code 睇下O2 senors, 波箱油行左五六萬果啲可諗下換埋(但一定要原廠油,同搵間識整既車房),偈躉膠又可睇下咁。最後08/09我估好多都已經有膠邊老化,如哇佬冚膠邊,油底膠邊。呢啲就係人工貴過parts.

諗到既有呢啲,有咩再問,識就盡量答。

利申:非有錢人,純鍾意研究但其實又唔係識好多。

lmmm
如果早期E60損耗方面又如何?

大伏 壞得嘅壞 唔壞嘅都可以壞
黎緊1月甩p但無渣過
買架325i會唔會好不智
有冇巴打渣緊X1?
多唔多病痛?
窮撚淨係afford得起二手X1
ECO PRO 其實係咪真係慳到油?
點解我覺得有陣時開comfort 好似用油仲用得少d?

黎緊1月甩p但無渣過

邊代325先
黎緊1月甩p但無渣過

邊代325先

有無話邊代岩新手
黎緊1月甩p但無渣過

邊代325先

有無話邊代岩新手

e30 果代好適合新手

邊代325先

有無話邊代岩新手

e30 果代好適合新手

Agger, 我都係揸325學揸車

新手想買E46操,但老豆唔喜歡歐洲車

新手想買E46操,但老豆唔喜歡歐洲車

你買你養你揸理撚得佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞