LIHKG BMW巴打揮手區

996 回覆
28 Like 4 Dislike
睇黎開左個group之後 無人係到傾計

所以走返出尼
早兩日試完320D 16年尾做緊39萬9

但見佢做左呢個promo好耐下

試完車又覺得幾爽,雖然無高轉

但搬左去新界要日日用車,想搵番架柴油粗渣

有無朋友仔有意見提供?

衝啦,遲d好似唔再入柴油車

其實試完車已經好鍾意,估唔到果到力超出我預期

再加上睇到網上 2手市場 走得超快,已經遞左文件上去

只係想了解下唔知有無用家可以比到架車意見?

因為我上網見人可以upgrade 機頂頭有埋gps

可以係邊樹搞埋?

力就唔好expect好夠。08/09 就揀架323或325 ,最好325,差好少錢。但325慳油啲,力水夠唔洗下下大腳。

其實有心留意多啲,e9x 通病黎黎去去果一堆,如水泵水膽漏油。一插電腦check 實有code 出。或者visual check 副水箱 (即頭冚入水果個箱)有冇裂痕,水喉有冇裂痕硬化。大食車頭震果啲,簡單就洗下MAF, check code 睇下O2 senors, 波箱油行左五六萬果啲可諗下換埋(但一定要原廠油,同搵間識整既車房),偈躉膠又可睇下咁。最後08/09我估好多都已經有膠邊老化,如哇佬冚膠邊,油底膠邊。呢啲就係人工貴過parts.

諗到既有呢啲,有咩再問,識就盡量答。

利申:非有錢人,純鍾意研究但其實又唔係識好多。

咁巴打有冇相熟車房介紹
小弟 準備買人生第一部車

想問下頭批F10 535i油耗大約幾多,
同埋多唔多電子野壞
已穴毒巴
仲想請問下08年3系有冇電子水泵
呢d電子野係咪好易壞?
有冇巴打揸緊f20 118i
早兩日試完320D 16年尾做緊39萬9

但見佢做左呢個promo好耐下

試完車又覺得幾爽,雖然無高轉

但搬左去新界要日日用車,想搵番架柴油粗渣

有無朋友仔有意見提供?

衝啦,遲d好似唔再入柴油車

其實試完車已經好鍾意,估唔到果到力超出我預期

再加上睇到網上 2手市場 走得超快,已經遞左文件上去

只係想了解下唔知有無用家可以比到架車意見?

因為我上網見人可以upgrade 機頂頭有埋gps

可以係邊樹搞埋?

狗衝得對!!
出面好多車房可以搞既, 不過都唔平, 皮幾野
柴油個種嘈 關窗開收音機 仲聽唔聽到?
依家入手 2013-2015 320i 抵唔抵屌?
大約廿個
換套full m performance 包 都幾殺食
柴油個種嘈 關窗開收音機 仲聽唔聽到?

如果唔聽歌 會聽到 揸左一個月 不過岩岩落地個幾日係聽唔到有聲

力就唔好expect好夠。08/09 就揀架323或325 ,最好325,差好少錢。但325慳油啲,力水夠唔洗下下大腳。

其實有心留意多啲,e9x 通病黎黎去去果一堆,如水泵水膽漏油。一插電腦check 實有code 出。或者visual check 副水箱 (即頭冚入水果個箱)有冇裂痕,水喉有冇裂痕硬化。大食車頭震果啲,簡單就洗下MAF, check code 睇下O2 senors, 波箱油行左五六萬果啲可諗下換埋(但一定要原廠油,同搵間識整既車房),偈躉膠又可睇下咁。最後08/09我估好多都已經有膠邊老化,如哇佬冚膠邊,油底膠邊。呢啲就係人工貴過parts.

諗到既有呢啲,有咩再問,識就盡量答。

利申:非有錢人,純鍾意研究但其實又唔係識好多。

咁巴打有冇相熟車房介紹

哈哈。。Sorry 幫你唔到。我都係去親戚度整,唔方便透露,請見諒。
已穴毒巴
仲想請問下08年3系有冇電子水泵
呢d電子野係咪好易壞?

有。唔可以話好易壞既。。
應該話佢lifetime 短,每四五萬km就要留意下。
喜歡bmw,但買唔起

二手
大約廿個

廿個應該唔夠
大約廿個

廿個應該唔夠

耐用度點睇,最少揸個5年
大約廿個

廿個應該唔夠

我揸5系,其實耐用度係ok既,10年內,架車夠10年放就差唔多
大約廿個

廿個應該唔夠

我揸5系,其實耐用度係ok既,10年內,架車夠10年放就差唔多

10年會唔會多左d
個fd部335i 08舊年個波箱開始死死地
118後座係咪真心窄
以170嘅人黎計
保養維修都返dealership整
原本諗住出420i coupe,但最後30萬出左部220i coupe sport,好似有d 蠢...比多些少就上4系,感覺有d差
原本諗住出420i coupe,但最後30萬出左部220i coupe sport,好似有d 蠢...比多些少就上4系,感覺有d差

點解咁講
係咪買左寶馬二手部嗰架
之前去睇賣左

220好玩過4系
想請教下買架2手4門唔想太舊要大執既話大約要幾錢
普通腳車,新手

220好玩過4系

尾轆
想請教下買架2手4門唔想太舊要大執既話大約要幾錢
普通腳車,新手

溝女首選:

2007/8 320i E90,最好搵D 7萬km以下既盤,最好0-1 首啦,連整車8-9萬啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞