LIHKG BMW巴打揮手區

996 回覆
28 Like 4 Dislike
16 F33 430
想改音響 有冇介紹

原廠option套HK最好

邊度有得後加? 係咪要整埋amp先得?

後加 反廠問問可能可以retrofit嘅
無嘅話 唔搞好過搞

拆晒成套野去換套後天加你架車要update果時又做唔到
唔拆 你焗住用speaker output再轉反入amp再出仲垃圾

問過話要出廠果時加先得
15 320
原廠防爆軚真係好嘈好硬

換左佢

換左爆軚你次次都要叫拖車
10 535i GT👋🏻
300k budget 有咩選擇
300k budget 有咩選擇

318i
F10 528 路過

今代波箱同副偈夾得比上代好,利申上一架係e60

不過舊車直六na行車定過依家副直4turbo, 又靜,副直四次次凍車開都嘈一輪先靜番

好懷念e60條車匙,新款keyless好on9

未用過舊款匙,可唔可以講下而家條匙有咩咁on 9

我架無掃腳開尾箱同手抽襟一下lock門option, 條匙只係開關門功能,上到車又唔知放褲袋定插杯架好,條匙又肥

舊款有3條匙,其中一條只得外殻同一條膠匙,個殻長放車入面,膠匙跟身,預你跌左條主匙時都可以用膠匙開門同著車,膠匙內有芯片,上到車同個殻合體就開到車,呢個功能好,唔知點解呢代取消左。

E60要插匙入車,先可以start,對我黎講我覺得好過宜家,條匙唔知擺邊好

有掃腳路過
俾條日本仔撞埋拎去整
要等一個月先有件
落左地都未夠一個月
可能係香港第一個整掃腳連bumper
F10 528 路過

今代波箱同副偈夾得比上代好,利申上一架係e60

不過舊車直六na行車定過依家副直4turbo, 又靜,副直四次次凍車開都嘈一輪先靜番

好懷念e60條車匙,新款keyless好on9

未用過舊款匙,可唔可以講下而家條匙有咩咁on 9

我架無掃腳開尾箱同手抽襟一下lock門option, 條匙只係開關門功能,上到車又唔知放褲袋定插杯架好,條匙又肥

舊款有3條匙,其中一條只得外殻同一條膠匙,個殻長放車入面,膠匙跟身,預你跌左條主匙時都可以用膠匙開門同著車,膠匙內有芯片,上到車同個殻合體就開到車,呢個功能好,唔知點解呢代取消左。

E60要插匙入車,先可以start,對我黎講我覺得好過宜家,條匙唔知擺邊好

有掃腳路過
俾條日本仔撞埋拎去整
要等一個月先有件
落左地都未夠一個月

其實香港地,呢個 option用到機會唔多,泊親車場都屎忽貼屎忽,一係貼牆,落車都難,唔好話掃腳

壞起上黎多樣野整又係錢

見到樓上有巴打 轉數標下面有藍色 係咪option黎?

無記錯,係即時計慳油的一條bar
好多新款F 字頭都有,但我諗樓上m2巴把應該五會點理 瘋狂地板油

好多新款F 字頭都有,但我諗樓上m2巴把應該五會點理 瘋狂地板油

in fact, it is not that fuel consuming, can do <$2/km
sor 🙈巴打,自膠一粒
應該紅色係油耗,藍色應該係energy recovery.
有錯請指教
巴打想問埋
Eco 藍色個KM係計緊乜?
2006 E90 323iA 旅行版經過,仲要銀色,成架老隱咁
今年4月先拎車既,之前都係渣e36 328i開蓬
屋企唔鐘意先上e90,架36俾返人

不過出左車到宜家又換左door lock fuse
換左水泵水膽上下水喉 7500
呔都換左一次
偈油行左10000先有錢換

另你地會唔會換埋波箱油,黎緊就黎5000km想換埋波箱油

不過都係對架36念念不忘,可惜換完水箱可能冇放氣
我還左俾個fd之後佢又借左俾人渣,唔識就住黎踩最後燒左爭口

有掃腳路過
俾條日本仔撞埋拎去整
要等一個月先有件
落左地都未夠一個月

我架有掃腳但係掃十次得兩三次開到。
巴打想問埋

計緊你用Eco mode行多左幾多K (比起comfort mode)
想入E90
巴打想問埋

計緊你用Eco mode行多左幾多K (比起comfort mode)

唔該巴打
美國e39 m sport老爺車揮手
P牌仔 E46 320i
有無人揸cabriolet款,香港適唔適合?

未玩過想出2017 z4
10 535i GT👋🏻

巴打油費甘唔甘

in fact, it is not that fuel consuming, can do &lt;$2/km

我都瘋狂地板油 柴油好正
馬仔真係好好玩

16 F33 430
想改音響 有冇介紹

原廠option套HK最好

邊度有得後加? 係咪要整埋amp先得?

後加 反廠問問可能可以retrofit嘅
無嘅話 唔搞好過搞

拆晒成套野去換套後天加你架車要update果時又做唔到
唔拆 你焗住用speaker output再轉反入amp再出仲垃圾

問過話要出廠果時加先得

gg rip買新車嘅痛苦之處 等幾年後執料retrofit or等鬼佬出upgrade kit吧....一係挑戰原裝hu做relocation去車尾再孭多套hu+amp+喇叭

見過好幾架狗肉改音響嘅e9x漏電到hihi

個人感想: 改車音響無5位數字都做唔到廠出黎個平衡點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞