「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (6)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
諗多咗, 最後一定係歸順返毒蛇或者入三聯/東英, 再唔係就幾檔撈埋搞同盟, 然後開大片為名, 打擂台為實
或者直接畀人妖金清理門戶收埋皮
係有新勢力掘起, 綠帽克一早掘咗啦, 咪又係九唔搭八入三聯
如果佢寫到南哥可以馴服到方盛滿, 我就真係刮目相看啦
「牛佬的話」

大家好,又喺度同大家見面咯──

■今期封面,醒神呀呵?梗係啦!成個封面,都係由畫壇巨星邱福龍親自落場泡製嘅!有乜辦法唔醒神?所以,支持敝刊嘅「死忠」,真係要買多幾本嚟珍藏,紀念呢個「咁得意」嘅時刻!喺度,「和平」一眾工作仝人亦要多謝龍兄嘅拔刀相助!多謝呀!

■除咗今期封面係「特別泡製」之外,下期封面亦係唔嘢少!呢……我哋「和平」嘅彩稿大師邱志加決定連假都唔放,咬實牙筋,誓要「砌」番一個超高水準嘅封面嚟畀大家欣賞!嗱!下期又係勞煩你哋大解慳囊,破費買多一兩本儲吓!因為,真係有儲藏價值架!(買一本,隨時唔見,係咪?)

■封面……我哋落足心機泡製!內文呢?大家應該FEEL到勒──質素明顯提升咗!而古仔……牛佬亦刻意加快步伐,盡量第一時間拉起戰幕!噓……希望今次嘅「神人大戰」,可以做到敝刊有史以來最火辣辣嘅一戰!

■火辣辣嘅血戰,必然有所犧牲!所以唔好詐型牛佬又整死邊個邊個勒!因為,打得燦爛,自然有人「上路」架啦──係咪?我應承大家,邊個「上路」都好,我會盡力攪得企理D!

好,傾到呢度為止,我哋──

下星期一再見!

■今期封面係由畫壇巨星邱福龍親自泡製嘅!龍仔泡製打書封面,經常都有,但係泡製江湖書嘅封面,真係唔多!所以,大家係咪應該買多幾本嚟儲存呢?唔好話多,買多兩本幾乎係指定動作!真架──經過十年八載,本書會好有價值!

三國果個

應該係牛佬抽馬雲同馬化騰水
終於有少少新意,之前套路都係洪興vs 三聯/東英/毒蛇幫,係間唔中聯合三聯一齊打,但睇得多都悶

雖然毒蛇幫內部有矛盾之前都寫過,但果個映姐垃圾到,而家整個方盛滿就有d睇頭啦,牛佬唔該你唔好再亂咁整死d新角色
又諗起黃力點死
婦人深夜路邊遭性侵 報警逮人!淫魔竟是親兒
https://lih.kg/1191208
大梵屌老母果時有無28?
大梵74年出世 K1就06 完場就07
屌阿婆
仲要係自己老母 真係好喪
綠武幾時學到大梵d野

屌爆莊阿琳跟住搞埋松鼠,變身成為 六星武力神人
大梵道
食唔到阿女食老母
綠帽應該係食咗山下詩織嘅,不過頂綠帽到宜加都未除到

本期重點:洪興之友及二代準備就緒,同滿哥嚟一場你死我亡嘅戰鬥。

滿哥不甘心金尊貴黃雀在後,會搶走佢打謝洪興嘅功勞,遂安排手下打跟蹤嘅金尊貴人馬、再上Facebook 表示無心之失,亦表明金尊貴坐山觀虎鬥;滿哥成王之路不容有失。

滿哥昔日喺地中海身邊學到佢嘅低調,再去蕪存菁,吸收好嘅地方。

洪興各區已經安置好人馬,準備好同滿哥一夥嚟場廝殺,陳浩南一聲令下,神(經病)人大戰展開⋯⋯

以為地中海過咗咩料比滿哥,不外如是,枉費巴打一番心機諗滿哥為地中海復仇而要作反

嚟緊區區一個洪興二代同外援,又有得睇隻揪
依個滿哥同海仔個定位會否太重覆
寧願睇海仔幫老豆報仇出黎自立門戶好過
幾時打黃金十二宮
海仔太樣衰喎
一個地中海專登低調樣衰隱藏實力還說得過去
海仔呢d老翻仲要樣衰真係不知所謂
以前請外援都會花半期講用咩條件請,而家D外援已經自動埋位
教地中海打大梵嗰時嘅沙曼仲好撚型
依家變咗肥閪就咪撚推佢出嚟啦屌
南哥究竟係咪成日幫大梵奶袋底,獲獲佢都肯出手架喎
古有公子獻頭
今有浩南獻老母
謂有希望滿仔唔好變第二個雷霆
上次大梵隊冧我嗰時牛撚講過佢太悶想搵交打尋求刺激嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞