「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (6)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike

火武摺咗未話時話
呢本野完全無人講,都唔知打完赤柱聯盟未
左9熱上貓
今期句野幾好喎
想問下大凡同佢條仔而家去左邊
見漫畫人有啲錢淨追左新果幾期,克哥唔係同條女走左咩乜重係三聯
綠帽克係被佐敦邀請返嚟香港打巨星之戰,跟住話佢會係牌頭第一,分陀地比佢睇。綠帽克問完條𡃁意見,諗住喺香港闖返名堂、咁搞搞下變咗佐敦條𡃁

其實唔合理,個老頂周不時比頂綠帽克帶。以前毒蛇七子做緊黑先生仲巴閉、之後喺馬拉搞大龍鳳自成一王,都唔使返嚟香港做打仔
大梵番咗泰國啦
唔明點解佐敦仲生存到,打又唔打得,依家又冇撚腦
淨係識四圍借將
話時話
有冇人知佐敦仔係讀者來
冇人scan上網係少啲人講

本期重點:游子健不明白爸爸會救自己,陳浩南解釋佢係自己寶貝仔、其次答應采妮會放一馬。

牛佬神預言,台灣差佬可以混入香港洪興搜集兩地販毒證據

陳浩南坦白游子健身分敗露,處境危險,唔救佢會過唔到自己

游子健聞言,欠爸爸人情、不過三年後又可能再上演父子對決戲碼⋯⋯

陳浩南相當高興同子健修補一丁點關係,反思近日嘅行動的確膽大心細
一:游子健家中並未完全儲存洪興罪證(有雲端㗎
二:挾逼到佐敦放寶貝仔(佐敦自己戇鳩
三:利用賭俠1999橋段,現場剪接,欺騙佐敦已經運送毒品到菲律賓。再將哥倫比亞船員趕往荒島,毒品順利由大梵運走

采妮與陳浩南WhatsApp ,采妮讚美陳浩南依然係世界上最美、陳浩南覺得當下係人生快意時刻

佐敦找契爸爸藍鯨開解,藍鯨教導契仔人生有起有落,最重要保住性命、先可以同陳浩南慢慢鬥⋯⋯

今期好撚多畫到大大格同影印道比牛佬呃錢發生嘅橋段同咁多巴打講嘅一樣,唔知牛佬知唔知羞恥諗埋啲戇鳩橋
唔止架
佢有好幾個仔女
講真
蔣家接班合理過梁小東一萬倍
屌 采妮句這世上依然是你最美睇撚到我起哂雞皮
唔只膽大心細,仲面皮厚呀,牛佬
有無人數到, 已經過左幾多期劇情無進展過?

DLLM, 廿九幾蚊買本垃圾書, 希望大家拎呢廿幾蚊買個麥當餐俾露宿者食無乜咁撚嬲啦
我最撚嬲係牛佬浪費哂成本書啲筆墨同製作時間 用咁多野整本23蚊垃圾 仲要痴埋鳩達到 佢個台已經冇人睇㗎啦
我覺得今期臨尾藍鯨同佐敦對話幾好睇
智慧老人
好撚on9呀屌你老味
咁樣又完咗父子對決呢一part
等睇楊思樂比新角打爆
南神升仙啦聖人南神
虎兒,崩牙豹出返黎,同雷公條水鬥緊,華興又內戰
粗口拳王
無追好耐,黑骨棠同火武而家點?林國魂收左皮未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞