「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (6)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
埋台悶到喊
1.早訓早起 姿整=?
2.比人淋屎
3.送條女比人屌
4.搵皇氣一齊講數
5.做埋啲濕尻小動作
神人?
煲滿哥煲咁耐煲咗啲乜出嚟
甩咗好多期
道友搞掂個仔後交返個龍頭位畀賓少未?
你覺得會咩

本期重點:做得古惑仔緊係要夠響夠獎,得到讚賞。李志高旗下班𡃁雖然覺得呢個大佬唔錯,但缺乏上位機會、萌生過檔念頭。

雜魚小葉見到呢班北角仔,動之以利引誘佢地過檔、佢地毫不猶豫轉投滿哥旗下

李志高極度憤怒,馬上吹大雞諗住掃平滿哥勢力。陳浩南南收到消息,遂與李志高密斟

陳浩南指出李志高收下人地利是,但言而無信向人家報復,會連累成個字頭、又話黑警因卧底一事已經監視洪興一舉一動。勸喻李志高忍一時之氣,李志高無奈跟從

滿哥兩個洪興陀地得手,將勢力托展去九龍城。佢開咗間拳館,搵咗察拉做生招牌。拳館生意興隆,但陶傑不請自來挑機⋯⋯

我屌你老母臭閪牛佬,明明當日陳浩南選龍頭嗰陣話要振興洪興就要不斷開band,直至打殘對家為止。

而家呢個滿哥明剃眼眉,仲要死忍爛忍把撚啊,嗱嗱臨掃場、搞到滿哥雞犬不靈先係路
陶傑

屌你下期我有興趣買黎睇
再下期陶傑之死
呢個幾古惑
佢賤得黎又比佢過到骨、同時又好笑果下好野,好似韋小寶咁
有少少以前生蕃feel,縮骨古惑但有時要為社團做野又會做到
牛佬話今期係煲李志高
吹完雞唔做野就叫煲左
要煲佢就唔好搞到佢變傷殘人士啦⋯⋯
斷腳本身都可以轉型嘅
不牛佬都係叫佢落場開片
估唔到洪興以至於古惑仔本書
而家最有期望係陶傑
打東英嗰場縮住咁打
傷殘果下又話轉型做智將
而加真係智障就有
陶傑一向做到野又夠古惑,依d先係古惑仔
未曾發圍已回塘
幾時出埋第三代?
■之後,李志高嘅一場吹雞戲,主要話佢運用自己嘅江湖地位,可以吹到幾百人嚟幫拖。事關李志高出場以嚟,雖然已經做到「坐館」個位,但係仍然好似未夠大佬咁,做完呢場戲,唔知會唔會令大家改觀呢?

呢頭吹完雞轉頭俾粉南㩒返住
阿牛sir你想我地覺得志高有幾大佬feel?
頭馬都走埋,重有咩q江湖地位
又上下流會,又發二袋、又痴靚媽又盛以為好大茶飯,點知流到呢⋯⋯
咁多拍檔收皮佢仲都生勾勾,證明佢係有d料既
比中興四鱷打到仆街,自己老婆同阿叔有路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞