「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (6)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
嘩屌
咁劈法都唔死

不過崩牙豹係幾過癮
火武裙腳仔咁
搵啲二打六威下就得
佢真係冇佢老豆嘅霸氣,耀揚就直傳佢老豆
黑骨棠又會肯撐個仔攪分烈既
佢覺得個仔返咗嚟之後好生性,啲生意搞得好好,所以盲愛

佢連海潮嘅說話都唔聽
點解火武剩係睇文字, 都好似好睇過古惑仔
小角色係咪即係華門光頭仔, 道友阿志呢啲?
黃小苦出出下都收咗檔 (又一個傷殘人士), 黃力呢啲有潛力做主角嘅咪就係俾啲垃圾小角色收咗皮
牛撚要自己(道友南)最勁最巴閉大撚晒, 邊可能有新角色彈得起, 梁家仁吹到大勇大熟咪又係俾個新神人用條女玩弄 神人大戰, 即係又係道友大梵呢啲老鬼贏晒, 牛撚呢啲老屎忽心態根本唔會容許新人取代到自己(道友南)地位
如果唔摺書, 到道友南九十大壽都仲同緊對家神人隻揪
唔係光頭道友哩啲垃圾配角
我意思係整個由底層慢慢打上去嘅主角
不過牛撚已經脫哂節 加上代入自己做陳浩南
一係摺書 一係讓比人寫 再係咁龍虎門式劇情真係
火武娛樂性高過古惑佬我覺得
係,同埋江湖味重好多
https://tw.manhuagui.com/comic/18415/

雖然唔係最緊貼,但佢算係網上有最多期數。enjoy
出咗個超級高人老佛爺,出手幫圍頭佬搞虎兒,下期虎兒應該舐大鑊
點解全世界都係去到呢期就無再update
個感覺有啲似水靈十傑嘅無上😂
但我係幾欣賞佢《火武耀揚》同《耀武揚威》 雙線並行。
因為果陣有十五少幫佢度橋丫嘛,一走左就玩完啦
崩牙豹咁都可以唔死
其實豹哥唔算第一個復活,之前大古惑幫完臭口柱搞正智慧之後都比個殺手插左一刀,旁白仲寫到佢收左皮咁,結果咪又係《耀武》復活
其實我覺得火紅年代黑骨棠幾好睇,可惜爛尾
大古惑又係一個傳奇
大古惑+道理哥 vs 志偉個期勁好睇
老實講今期個老佛爺講造型,講出場舖排手法,都好過古惑仔幾班
太保講到實死咁都係死唔去
如果福田係結局嘅話咁古惑仔個尾都算埋得好靚, 可惜唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞