「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (6)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
又話抄起中興,條數仲未找呀!
最多話佢過底毒蛇,文華坐正係時候
呢個先似番啲古惑仔
話時話,中興四鱷去左邊
成本嘢陶傑係屈指可數似切返個正常角色嘅人
成本嘢陶傑係屈指可數似返個正常角色嘅人
中興俾美國佬搞掂左啦,唔知會唔會出個社團叫華為
巴打好幽默
中興先識撈 一早同曹四合作 成個大陸玩哂
四鱷就管哂香港 佢地又唔似洪興毒蛇咁周圍搞事 上次千人戰三聯請佢地幫手打 佢地睬佐敦有味
火武仲有一百期,有冇師兄會買晒佢?
有冇巴打買開可以些牙下而加劇情去到邊

本期重點:滿哥重金禮聘察拉做拳館生招牌,陶傑上擂台抽水諗住R著數

雜魚小葉見狀帶陶傑往辦公室商討,陶傑開天索價30萬一個月睇場費,滿哥還價一年四萬。陶傑自討沒趣,離開時留下狠話、要滿哥留嗰四萬嚟裝修

滿哥早著先機,預先安排道友喺陶傑嘅場所搞事,借黑警嚟打壓陶傑。陶傑表示無辜話比人搞,氣憤難平、安排幾個雜魚泰仔偷襲滿哥⋯⋯

下期有得睇滿哥隻揪,真係無鳩聊
我中文程度低
預告果度咩係火爆互相??
可能想寫火爆互射的一期
有咩去到邊丫,都係:

小事>講唔掂數>XX之戰/雷台>死幾個二代或之前既所謂神人>神人對決>粉南執手尾掃晒>硬係最尾掃唔低金開會個d

不停Loop…
可能係口爆互相
結局篇話買話買硬係唔記得買聽日睇下記唔記得先
講緊火武呀師兄
Sorry, 太過不滿牛撚
前幾期寫下班細嘅心態咪幾好 而家咁多角色上哂神台 搞到劇情離哂地 遲下又神人大戰
都係嗰句 重寫個小角色做主角+整走哂班神人啦 不過唔覺得牛撚handle到
直接由8壯士reboot/摺柒左佢啦
虎兒台灣返嚟,想食咗華興新界水,喺元朗開始踩線,搞鳩雷公頭馬。

黑骨棠愛子深切,全力支持虎兒,就嚟爆發華興分家。
咁耀揚呢?虎兒有無攪荃灣
冇,虎兒搞元朗有原因。

當年崩牙豹被執家法,被柱哥用天后劈頭,喺山頭埋佢嗰陣被柱哥同火武發現佢未死,但就失咗憶。柱哥就搵間寺廟安頓豹仔。

事隔多年,虎兒重遇崩牙豹,收留咗佢。順便帶埋崩牙豹入元朗踩鳩人地地盤擾人軍心。

(我見到崩牙豹冇死我好開心)
瑞新好少寫耀揚。但其實我鍾意佢多過火武
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞