「古惑仔」 漫畫暨金句討論區 (6)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
照抄c lok gor
呢套好笑,開頭講賭,跟住特異功能,特異功能越來越勁變了龍珠
你老未出公海都冇番幾枝炮跟身
請問呢套叫乜名?
賭聖傳奇
港漫通病,用旁白抬舉或者抹黑一啲角色,用呢啲方式根本就係一種好低層次嘅講故事方式,鄭建和同鍾英偉基本上已經唔用啦。

牛佬你今時今日仲用呢種老方法⋯
和仔既作品劇情上幾有水準
我覺得係對話同推進生硬d
真係好低層次 而家啲角色講一兩句嘢擺個post之後成堆旁白配搭 仲要與旁白不符 咩大智慧原來係啲個個都估到嘅嘢 人妖金就係一個好例子 而家好多角色都唔生動
用旁白已經好老套
成日都"看!XXX這個人XXX,果然XXXX"
睇到打冷震
冇錯你個角色描寫得好嘅讀者自然感受到,使鬼咁樣畫公仔畫出腸
好心多d寫下陶傑,九紋龍啦
集集淨係睇佐敦,毒蛇幫點跣洪興,好厭
三聯班友仲可以咁厚臉皮,下下靠外援
啲江湖人唔會恥笑佢地
北正恩呢啲應該唔會玩得耐
之前唔係話三聯東英毒蛇打洪興架咩 點解三聯又幫洪興既
之前夠話東英係毒蛇幫隻狗
結果雷仔同滿哥上台

本期重點:上期班被陳浩南一眾打謝嘅哥倫比亞黑幫又出現返,到底發生咩事?

縱然訊號有故障,畫面幪咗,佐敦依舊監視住陳浩南一行人。周迅同佐敦比較蔣天生同陳浩南行事為人,佐敦認為蔣天生心狠手辣得多,連親生仔都可以落手。

菲律賓水警竟然沒有檢查隻船,佐敦喜上眉梢,諗住今年有運行

陳浩南要求批白粉未到境要先放游子健,佐敦被佢拋窒、釋放咗游子健

事後過咗兩日,陳浩南沒有同菲律賓嘅三聯接頭,佐敦心諗陳浩南搞乜鳩

5日後,失蹤嘅陳浩南同大飛為游子健而埋枱⋯⋯

屌你老母臭閪,白痴嘅都估到係場大龍鳳,批白粉緊係落咗韓賓同陳浩南袋啦,再分成比哥倫比亞佬

佐敦做個龍頭咁撚白痴,三兩句就放人,仲要係對家個寶貝仔、點撚樣玩謝洪興

牛佬你條撚樣,呢條就係節奏明快嘅橋,食屎啦
啲金句愈黎愈直白既
唔使審 今次陳浩南實同大飛開拖
仲想拖到幾時?
成日話佐敦仔食腦既
未到貨, 先放人
之前大飛講到明捉到浩然就收佢皮, 粉南都仲叫大飛接人, 係咪忽上腦
佐敦仔腦退化
去睇得契爺多,自己都開始埋
粉南過左海關就當搞掂?
唔俾仲有其他人截?
未上岸未接貨就放人
普通人平時二手買賣交收都無咁兒戲啦

牛撚要佐敦變白痴,即時就變白痴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞